Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Zagreb želi biti domaćin SP-a predsjednika

Zlatko Pospiš
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
13.12.2017.
u 00:30

– Sjajan je podatak da ITTF broji 226 članica, čime stolni tenis prednjači kao sport s najviše država koje imaju nacionalni savez, kaže Pospiš.

Thomas Weikert, novoizabrani predsjednik Svjetskog stolnoteniskog saveza, ugostio je Zlatka Pospiša, predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Raspravljali su o svjetskom stolnom tenisu.

Weikert je pozdravio odličnu ideju HSTS-a o organizaciji regionalnih turnira za igrače koji nisu u samom vrhu svjetskog stolnog tenisa kako bi i oni mogli osvajati bodove i dobivati neke manje novčane nagrade te ne bi odustajali od igranja stolnog tenisa. U Hrvatskoj su za organizaciju takvih turnira zainteresirani gradovi Osijek, Opatija i Dubrovnik.

Weikert je obećao punu podršku HSTS-u u dobivanju organizacije velikih sportskih priredbi. Hrvatskom su savezu najzanimljivija veteranska prvenstva, svakako i zbog činjenice da je grad Poreč zaradio tri milijuna eura od Europskog veteranskog prvenstva.

Zlatko Pospiš
1/5

Nažalost, Hrvatska nema dvoranu koja može primiti 160 stolova za stolni tenis (Dom sportova u Zagrebu prima maksimalno 80 stolova u svim dvoranama).

– Upravo zbog adekvatne dvorane i boljih uvjeta Budimpešta nam je „otela“ prvenstvo 2020. godine – istaknuo je Zlatko Pospiš.

Predsjednik Svjetskog stolnoteniskog saveza također je prihvatio prijedlog HSTS-a da se u Zagrebu organizira prvo Svjetsko prvenstvo svih predsjednika nacionalnih saveza.

– Sjajan je podatak da ITTF broji 226 članica, čime stolni tenis prednjači kao sport s najviše država koje imaju nacionalni savez. Među predsjednicima ima bivših sjajnih igrača poput Belgijca Jean-Michela Saivea, koji je godinama s našim Zoranom Primorcem harao Europom – rekao je Pospiš. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije