Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Tužno da će svjetsku elitu gledati samo stotinjak ljudi

01.10.2017.
u 07:00

Kotizacija za Ligu prvakinja je 1000 eura, a nagrada je pehar.

Svjetska ženska stolnoteniska elita okupit će u nedjelju u Zagrebu, na susretu prvog kola Lige prvakinja između zagrebačkog Dr Časla i francuskog Quevilly. Za Dr Časl će ove sezone igrati tri Kineskinje - Hoi Kem Doo, Jie Li i Yu Fu, Posljednje dvije igraju za nizozemsku, odnosno portugalsku reprezentaciju. Od njih tri sve su u top pedeset svjetske rang liste, a na posljednjem Europskom prvenstvu Yu Fu bila je srebrna, a Li Jie bila je brončana. Za francuski sastav pak igra Li Fen, treća s posljednjeg svjetskog prvenstva, ali u igri parova.

Stiže 50. pobjeda u nizu?

- Bez obzira na to što dolaze svjetske igralice ne vjerujem da će u našoj dvorani u Dedićima u nedjelju od 18 sati biti više od sto gledatelja. Bilo bi sigurno pedeset Kineza koji žive u Zagrebu ali baš im je u nedjelju nacionalni praznik pa imaju zajedničko okupljanje u Puli. U Zagrebu sigurno ima barem 500 ljubitelja ovog sporta ali iz nekog razloga ne žele doći - rekao je dr Martin-Tino Časl, predsjednik kluba.

Najviše gledatelja u Dedićima bilo je prije nekoliko godina kada se na muškoj Ligi prvaka okupilo rekordnih 250 gledatelja koji su došli gledati legendu stolnog tenisa Jean-Michael Saivea.

- Ako ništa drugo barem smo organizirali kinesku hranu poslije susreta istaknuo je dr Časl.

Zanimljivo je da će klub ovaj vikend odigrati čak tri utakmice.

- Danas nam počinje domaća liga, a igramo protiv TIS-a, a u nedjelju ujutro su nam suparnice Puljanke dok isti dan navečer igramo Ligu prvaka. Ne, nije šala. Tri Kineskinje igrat će samo Ligu prvaka, dok će Dora Srebrnjak Mirela Đurak i Slovenka Majca Fajnut igrati domaće utakmice. Ukoliko pobijedimo TIS i Puli, a nema razloga da tako ne bude, onda ćemo u nedjelju imati 50 uzastopnih utakmica bez ijednog poraza - istaknuo je predsjednik kluba.

Yuan Tian sjedi na tribini

Što se tiče nedjeljnih suparnica u Ligi prvaka one u svojim redovima nemaju niti jednu francusku igračicu, a član ovog sastava je Yuan Tian, Kineskinja s hrvatskom putovnicom koja je ujedno i trener ženskog kluba Dr Časl!

- Dogovoreno je da će Yuan biti na tribini. Dakle, niti će igrati za njih niti će sjediti na našoj klupi. Nama to bolje odgovara jer ove tri Kineskinje iz top 40 ne treba nitko posebno voditi jer one same sve znaju kako treba igrati - naglasio je dr Časl koji ove sezone ima ozbiljnu namjeru osvojiti Ligu prvakinja.

- Nažalost, za osvajanje lige prvakinje nije predviđena nikakva novčana nagrada kao što je to slučaj u nekim drugim ekipnom sportovima. Nama je Liga prvakinja samo trošak. Jer, da bi igrali morali smo platiti 1000 eura kotizaciju, a koštaju me igračice, njihove putni troškovi i troškovi smještaja. Nema veze, meni je samo želja da osvojim Ligu prvakinja - zaključio je Tino Časl.

Komentara 5

NV
NV
09:57 01.10.2017.

Da su cajke ili perković bilo bi 100.000. Imamo mi pametnija posla,ploče,Hasan,Bakir,slovenci,srbi,Todorić,Plenki,Pupovac,Skajo,Bandić...

Avatar Diavolo
Diavolo
21:34 01.10.2017.

Pingić je simpa spprt, ali ovaj narod tone u duboki glib, apatiju i beznadje začahuren u svoja 4zida ,,,,

DU
Deleted user
12:23 01.10.2017.

Mamić je kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije