Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUNO ZAJEC (1944.-2021.)

Zagreb tuguje: Od posljedica korone preminuo legendarni Zec, ikona Medveščaka

Bruno Zajec
Sanjin Strukic/PIXSELL
18.04.2021.
u 23:20

Bruno Zajec rođen je, odrastao i cijeli svoj život proveo u Zagrebu i to u samom centru. Stanovao je u Tkalčićevoj ulici. Bio je pravi Purger staroh 'štiha', poznat kao osoba vedrog karaktera

U Zagrebu je u subotu navečer preminuo Bruno Zajec (77), jedan od najpoznatijih hrvatskih hokejaša i član Medveščaka u njegovim najslavnijim danima. Popularni Zec posljednjih se dana borio s koronavirusom koji mu je na kraju i presudio. Nakon dodatnih komplikacija završio je u bolnici, prvo u Klinici Fran Mihaljević, kasnije u KBC Dubrava, gdje je i preminuo.

- S velikom tugom javljamo kako nas je napustio dugogodišnji igrač, Legenda, veliki prijatelj i navijač našeg kluba. Naš Zec znan je svim generacijama hokejaša koje će ga pamtiti po njegovoj iznimnoj pozitivi i karakterističnom humoru kao i njegovoj iskrenosti i dobroti. Počivao u miru dragi naš Prijatelju, zauvijek ćeš biti s nama - napisali su iz KHL Medveščak Mladi.

 

Od 1961. godine, kada je Medveščak osnovan na Šalati pa sve do sredine 80-ih, Zec je bio dio slavnog zagrebačkog kluba. Kao igrač upisao je 116 službenih utakmica,, ali je i nakon igračke karijere bio redovito na  hokejaškim utakmicama u Zagrebu.

Bruno Zajec rođen je, odrastao i cijeli svoj život proveo u Zagrebu i to u samom centru. Stanovao je u Tkalčićevoj ulici. Bio je pravi Purger staroh 'štiha', poznat kao osoba vedrog karaktera i cijelom Zagrebu će zasigurno nedostajati.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:33 18.04.2021.

Budi uvijek na ledu Zeko!

L5
la_54
22:22 19.04.2021.

Igral sam u Medvescaku pocevsi od pionira pa juniori i onda osam sezona u prvoj momcadi od 1972e dok nisam otisel van 1980e. Dolazim u Hrvatsku dva put godisnje, uvijek sam se videl sa Zecom. Bil je stvarno poseban, biloilo je to fantasticno vrijeme i tolko uspomena. Zal mi je i to da je Medvescak otisel k vragu na ovakav bedasti nacin, stari gradski zagrebacki klub unisten... ali dok sam ziv u meni zive ti dani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije