Naslovnica Sport Strani nogomet

Zagreb je zaslužio takvo slavlje: Za Dinamo dao bih sve!

Nekoliko sati prije utakmice od ulice Svetice, od ‘bacača diska’ prema stadionu skupljali su se navijači
09. studenoga 2018. u 07:31 9 komentara 5015 prikaza
Navijači Dinamo Spartak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

To je ono što je Dinamo uvijek trebao, a nije uvijek imao, da se navečer slijevaju kolone prema maksimirskom stadionu, da ulaznica nestane u prodaji samo dan nakon što su puštene u prodaju.

Slavlje igrača Dinama KALKULACIJE Evo kako Dinamo može do lakšeg ždrijeba i koliko će zaraditi

I da ljudi Dinamu vjeruju, a ovom današnjem očito vjeruju, Dinamo je hit u gradu.

>> Pogledajte kako gledatelji pjevaju Za Dinamo dao bih sve

U klubu su to prepoznali, znali su da zbog kazne Uefe nema dovoljno ulaznice, da sjevernu tribinu nisu smjeli prodavati već se na njoj kočoperio banner ‘egual game Uefa’, pa su organizirali gledanje u fan zoni.

Gledanje tekme u fan zoni

I nekoliko sati prije utakmice od ulice Svetice, od ‘bacača diska’ prema stadionu skupljali su se navijači. I oni koji su imali ulaznicu pa su se došli malo ‘pričestiti’ na točenom pivu, i oni koji su nisu imali došli su zajednički gledati Dinamo i navijati. Klub im je osigurao dobru ‘telku’, veličine 3x5 metara.

Bjelica na rukama igrača 'NEMA EUFORIJE' Bjelica na rukama igrača: Ispunio obećanje pa poslao snažnu poruku

Druga je postavljena kod zapadne tribine tako da su i oni koji su se spremali na tribine uz pivo i kobasice mogli gledati program. Kad se sa zvučnika stadiona zaorio ‘Thunderstruck’ AC/DC-a svi su na Maksimiru poželjeli da, poput te munje, plavi prođu preko Spartaka i uhvate taj željeni plijen koji im je bio potreban za prolazak željeno europsko proljeće.

- Baš sam uzbuđen, ovo je velika utakmica koju nisam želio propustiti. I cijelo prije podne sam bio u panici, bojao sam se da u školi ne dobijem kakvu slabu ocjenu jer me onda roditelji možda ne bi pustili na utakmicu – rekao nam je 14-godišnji Fabijan koji je s djedom Franjom stigao u Maksimir.

Navijači Dinamo Spartak
1 / 12
Dinamo je pobijedio Spartak s 3:1 na Maksimiru i osigurao proljeće u Europi.

- Imali smo sreće, kad su ulaznice puštene u prodaju cijeli smo dan pokušavali kupiti ih preko interneta i nikako nismo uspijevali, a onda je uspjelo oko 21 sat. I ujutro smo doznali da ulaznica više nema – dodao je spomenuti djed Franjo.

‘Proljeće je, a u meni nemir...’

Bili smo malo sumnjičavi kad su u Dinamu najavili da će doći oko 1200 navijača Spartaka, no doista ih je toliko potegnulo iz Slovačke pomoći svom klubu kad to već nisu mogli prije dva tjedna u Trnavi jer njihov je klub bio kažnjen i igralo se pred praznim stadionom.

Dinamo Spartak Pogled Neustrašiva plava vojska: Te smo fakine čekali gotovo 50 godina

Doista, te kazne Uefe teško da imaju smisla, nogomet pred praznim tribinama nema smisla, kažnjeni su tako obični ljudi, no to je za neku drugu priču, jučer se moglo gledati nogomet u nogometnom ozračju, šteta što nije bilo još tih desetak tisuća na sjevernoj tribini.

Ali, i ovako je slovačku momčad dočekala salva zvižduka, a plavi su na zagrijavanje dočekani ovacijama. Jer, sinoć, iako je duboka jesen, mirisalo je na proljeće, europsko nogometno proljeće koje plavi nisu omirisali pola stoljeća.

I zaorila se s istoka prerađena pjesma Mladena Grdovića: ‘Za Dinamo ja dao bih sve...’

I kad je Dinamo zabio treći zapjevalo se Luku Nižetića – ‘Proljeće je, a u meni nemir...’, a kada je sve završilo slavlje s igračima je počelo, veselio se cijeli Maksimir. I neka je, zaslužili su to proljeće i igrači, treneri, klub i navijači.

>> Pogledajte slavlje igrača nakon utakmice

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka