Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proživio noćnu moru

Ragbijaš ponovno hoda, nakon brutalnog starta ostao je paraliziran

Zac France
Foto: Twitter/Zac France
09.11.2017.
u 10:27

Madi ragbijaš je, prije dva tjedna dok je s društvom slavio rođendan, brutalno napadnut nakon čega nije mogao pomaknuti noge

Zac France, 25-godišnji ragbijaš, prije dvije i pol godine teško je ozlijedio kralježnicu. Prve prognoze nisu bile dobre. Liječnici su mu rekli kako će moći hodati, ali više nikada neće igrati ragbi. No mladi engleski ragbijaš nije se predavao.

I kada mu je bilo najteže iz svog je tijela crpio posljednji atom snage kako bi se ponovno zaigrao. I vratio se na teren, početkom ožujka branio je boje druge momčadi svog kluba Cheltenham Phoenixa.

No Zac je opet uronio u noćnu moru za svoj 25. rođendan. Naime, prije dva tjedna, dok je s društvom slavio rođendan, brutalno je napadnut nakon čega nije mogao pomaknuti noge.

- Bio je pravi užas kada sam shvatio da ne mogu micati nogama. Ponovno sam proživljavao svoju najgoru noćnu moru - rekao je Zac i dodao:

- Plakao sam prije spavanja, budio se po noći. Strašno je kada shvatiš da to nije sam san. Bilo je apsolutno zastrašujuće, ali opet sam sretan što ponovno mogu stati na noge.

Ne može se sjetiti trenutka napada, ali zna da je dobio snažan udarac u glavu dok se s prijateljima spremao vratiti kući.

- Trebalo mi je vremena da shvatim kroz što prolazim. Bilo je stvari koje se nisam želio sjećati iz bolnice i ono što sam proživljavao prije nekoliko godine - rekao je mladi Englez i zaključio:

- Kada bi barem o svemu tome mogli ne razmišljati. Nakon gotovo tri godine isti osjećaj i proživljavati noćnu moru. Samo si mislite: "Je li sve to bilo vrijedno"!

Ali Zac France ponovno je iznenadio, opet hoda pomoću pomagala. No pitanje je hoće li ponovno zaigrati ragbi.

Prije nekoliko dana Zac je prvi put ustao na svojoj maturi na Sveučilištu u Worcesteru. Školu je završio nakon pet godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije