Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dnevnik iz kraljeva
Povratak na članak

Teniski savez 
Srbije prisvojio uspjehe Hrvata Franje Punčeca, 
Josipa Palada i 
Nikole Pilića

Kad Franju Punčeca, Josipa Paladu, Dragutina Mitića, Boru Jovanovića i Nikolu Pilića proglase srpskim "teniserima", onda čovjek ne može a da se ne nasmije.

Komentari 84

L0
luena 01
15:16 08.03.2015.

Ma meni su nekak dragi ti srbi i Lionel Messie je srbin ,tako smo citali u vl-u pa zasto ne bi uspjehe Punceca, N.Pilica isto tako sebi pripisali i prisvojili.. Siljili su oni na jos vise sad su to samo sportasi...

VL
GU
Gumba017
15:20 08.03.2015.

Ove novine se, jako puno, bave tom zaostalom Srbijom . Uopce nas ne zanimaju. Malo vise vijesti iz EU.

VL
ZA
Zahumlje
15:03 08.03.2015.

Jugoslavija je bila Velika Srbija.

VL
L0
luena 01
14:49 08.03.2015.

Ma nista novo kod njih ,kad odu Troicki i Novak iz tenisa prisvojit ce si i naseg Bornu... Covjek se stvarno mora ne nasmijat nego smijat... =:-))

VL
DE
depolo87
15:16 08.03.2015.

Kićenje tuđim perjem nije odlika samo Srba! Dinamo je sebi prisvojio sve uspjehe zagrebačkih klubova i tako postao stariji i trofejniji od bilo kog prvoligaša u Hrvatskoj!

VL
CA
carpediem
19:02 08.03.2015.

Danas komentiram clanak kako su srbija i Hrvatska veliki prijatelji a sada citam kako srbi kradu Hrvatske medalje pa eto kako sve to izgleda kad se sa srbima prijateljuje a tko nije shvatio sta je bilo za vrijeme rata aa i poslije rata sve do danas onda se na tome moze samo jedno reci " Pametnom dosta" jer sve doknam kradu uspjehe i povjest je znak da njihova sanu i ideja velika srbija kod njih jos nije umrla vec samo miruje i ceka novu sansu.

VL
LU
lukabulic
17:04 08.03.2015.

sa nja đoković je odrastao čovijek - on je nama i svijetu rekao da je troprstaš nakon pobijede na vimbendonu- tri prsta u zraku -kakve veze ima stim njegov did-mama je rođena u beogradu znači po rođenju je srbijanka- iliili jugoslavenka sa hrvatskom oficir jna za hrvate je agresor nek oni ostanu u srbiji-

VL
SN
sa-nja
16:46 08.03.2015.

Pa eto, kad autor teksta proglasi Boru Jovanovica Hrvatom, to nikome od komentatora ne smeta (Jovanovic je staro hrvatsko prezime..ha ha)...a kad Srbi kazu istinu da je Drazen Petrovic po ocu Srbin, onda se digne prava revolucija.

VL
DU
Deleted user
16:46 08.03.2015.

To ti je nazalost realnost Srbije! Posrbuju sve i svasta! Danas "Filip Krajinovic" sutra mozda "Borna Coric"..

VL
DU
Deleted user
14:46 08.03.2015.

Ako tako peru svoju savjest neka samo pišu.Ima onaj koji zna pravu istinu.

VL
DU
Deleted user
15:03 08.03.2015.

Osnivačka skupština održana je 27.avgusta 1922 godine u Zagrebu, u kafani Zlatna kruna u Gajevoj ulici, broj 12. Za sedište JUGOSLOVENSKOG TENISKOG SAVEZA odabran je Zagreb, tada najači centar tenisa u Jugoslaviji. Ovo je preuzeto sa stranice teniskog saveza Srbije

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
15:08 08.03.2015.

Lako ćem mi sa Srbima. Ali kako se riješiti naših jugokomunističkih ostataka, srpskih trojanskih konja u našem nacionalnom biću?!

VL
DU
Deleted user
15:50 09.03.2015.

Još jedna tipična hrvatska priča. Čitamo nedavno u VL da su hrvatski tenisači i izbornik oduševljeni dočekom u srbiji, nije se zviżdalo na hrvatsku himnu, srpski izbornik navodi dvije velike prijateljske nacije, djokovic hvali Ćorića itd. Itd. Ruże samo što ne cvjetaju i zamirišu po bratstvu i jedinstvu. I onda odjednom na mala vrata izlazi priča o srpskoj brošuri o srpskom tenisu kroz " istoriju" pa tamo " dragi, veliki prijatelji " ubrojaše i dvadesetak hrvatskih tenisača i trenera i proglasiše ih srbima. I na nečiju veliku źalost propade ideja o bratstvu i jedinstvu i vratismo se u surovu realnost koja nas uči da.......ne vjerujemo srbima ni kad darove nose. Poučno po tko zna koji put, zar ne?

VL
Avatar Ksaver38
Ksaver38
18:39 09.03.2015.

Pa što je tu čudno, ako je Srbija pravni nasljednik Jugoslavije. Ne može samo dugove da nasljedi, već i medalje.

VL
LU
lukabulic
16:45 08.03.2015.

morate znati da su srvi svi i svuda samo postoje i katolički srbi u zapadnoj srbiji - glavni grad gospić ulaz izlaz na A1 divoselo- gospić

VL
AJ
ajam
03:00 10.03.2015.

Ovakovi izvjestaji su trovacki. Ne mozemo promijeniti ni tatu niti mamu, jednostavno zato sto su nam oni tata i mama. To sto netko voli ili ne voli Jugoslaviju , ne daje mu pravo da mijenja stvarnost. Uzivali smo u sportutu i sportskim uspjesima u Jugoslaviji (napr. kosarka) i to je u ono vrijeme bilo -NASE-. To sto je danas drugacije , ne znaci da ono _NASE- iz onoga vremena vise nije nase. Tako sam ja razumio pricu ovih iz teniskog saveza Srbije. U govoru nije bilo receno da su Nikola, Josip i Franjo ,djeca srpskoga tenisa i mislim da ovdje covjek ne treba da se nasmije. Ako zelimo biti zlobnici, na isti nacin mozemo reci da je Hrvatska prisvojila Ljubicica, Cilica , Dodiga, jer istini za volju (oslobodimo se papira-domovnice), oni su djeca BiH.

VL
ZG
zg223
16:57 08.03.2015.

hahaha,smije im se cijeli svijet,ismijavaju sami sebe.zeznuti su ti kompleksi..presmijesno

VL
KA
Karađorđević
15:18 08.03.2015.

Nisu Srbi ništa prisvojili nego novinar očigledno nije baš u najboljim odnosima sa pravnom naukom. Predsednik HOO Zlatko Mateša pre par godina: "Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno 1992. godine. Sve novonastale države primljene su u MOK MOK kao nove članice, a Srbiji se pravno računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati", rekao je Mateša. "Za nas su hrvatski osvajači medalja u dresu Jugoslavije hrvatski olimpijci, ali formalno-pravno HOO nikako ne može sebi pribrojiti te medalje", rekao je Mateša. "Zbog toga uz imena osvajača olimpijskih trofeja - kajakaša Matije Ljubeka, plivačice Đurđice Bjedov, boksera Mate Parlova, atletičara Franje Mihalića, košarkaša Kreše Ćosića i brojnih drugih hrvatskih sportista, piše "Srbija", rekao je on. Dakle nisu Srbi ništa prisvojili nego je to pravno čisto kao suza u skladu sa mnogim drugim praksama u svetu (npr. SSSR). Ti sportisti su Hrvati ali njihove medalje su podvedene pod Srpski olimpijski komitet koji je sukcesor SFRJ i nema nikakve veze sa tim koja je himna svirala neuki novinare.Tako je sa Davis Cup rezultatima, košarkom, tenisom, itd (na sajtu FIBA je na poslednjem svetskom pisalo da Srbija ima 5 zlata, dakle računate su i SFRJ medalje). To što Teniski Savez Srbije postoji od 1995. ne znači da Srbija nije sukcesor medalja, i to ne zato što smo mi to nekom platili ili prevarili već jer nam je tako dodeljeno u skladu sa pravnom praksom.

VL
PE
peugeot
19:54 08.03.2015.

Ma (pre)jadno je sve to, a i ostalo je tako. Samo zajedno bili smo "ne(t)ko i nesto" i u sportu i u svijetu. Samo da bude sto vise Kraljeva i medjusobnih sportskih druzenja, smijeha i radosti...

VL
OR
"orlando"
18:33 08.03.2015.

Hrvatska nikad neće dostići Srbiju u tenisu, i normalno da to boli, a niti će Borna ikad biti među prva tri.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.