Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIMJERENI POVICI

Za dom spremni - pokvarilo "kirvaj"!

Hrvatska Wales (1)
Marko Lukunić/Pixsell
23.05.2010.
u 22:13

Za dom spremni - pokvarilo "kirvaj"! Kiša je padala kao luda, ali Slavonija je odlučila biti uz nogometnu Hrvatsku. Stadion se punio, pljusak je prestao, a neatraktivni Wales nije bio brana navijačima da dođu.

Naprotiv, Osječani, ali i mnogi drugi napunili su Gradski vrt gotovo do vrha. Podrška nije izostala, ozračje je pohvalio Slaven Bilić.

- Uvijek nam je lijepo u Slavoniji. Tako je bilo lani u Vinkovcima. Zahvaljujem publici i obećajem novi susret.

I bilo je je nekao sve veselo, lijepo, kao na slavonskom kirvaju.

A, onda je dio navijača počeo skandirati - Za dom spremni, za dom spremni. Prihvatio je to cijeli stadion, čulo se gromko jednom u prvom, jednom u drugom djelu utakmice.

Posve nepotrebno se prečesto prizivaju duhovi prošlosti. Netko mi je šapnuo, ali Slavonija je teško patila 1991. i nekoliko godina kasnije. Istina, ali ima toliko lijepih hrvatskih budnica, toliko lijepih pjesama baš spjevanih u domovinskom ratu. Nije bilo uvreda, nije bilo baklji, nije bilo huligana. Ali verbalno "iskaknje" nam nije trebalo.

Pokvarilo je jedan lijepi nedjeljni nogometni kirvaj.

Komentara 43

EU
EUPatriot
14:41 24.05.2010.

Za dom spremni - to je sjajan primjer razvijenosti savremene hrvatske zapadno balkanske kulture misli, štovanja i ponašanja..Pa mogli bi vikati i Hrvatska EU 2007 ili Hrvatska World Cup 2010 jer onda bi se stranci smijali a uz onaj \"Za dom spremni\" stranci čudno i sumljivo gledaju..

JU
juma
15:01 24.05.2010.

Dok se pobjedjuje, bas me briga sto se vice, a mi pobjedjujemo....Kome se ne svidja neka nas tuzi kod EU ili kod Ive i Jace...Evo odmah ce ljudi od straha prestati.

SB
sbb
14:35 24.05.2010.

24.05.2010. u 14:04h kajinx je napisao/la: Dođe Srbin na Hrvatsku granicu. Pita ga carinik (na Engleski): Occupation? No, no, just a visit 10 pluseva! lmao!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije