Naslovnica Sport Nogomet

Za dom spremni - pokvarilo "kirvaj"!

Za dom spremni - pokvarilo "kirvaj"! Kiša je padala kao luda, ali Slavonija je odlučila biti uz nogometnu Hrvatsku. Stadion se punio, pljusak je prestao, a neatraktivni Wales nije bio brana navijačima da dođu.
23. svibnja 2010. u 22:13 43 komentara 224 prikaza
Hrvatska Wales (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Naprotiv, Osječani, ali i mnogi drugi napunili su Gradski vrt gotovo do vrha. Podrška nije izostala, ozračje je pohvalio Slaven Bilić.

- Uvijek nam je lijepo u Slavoniji. Tako je bilo lani u Vinkovcima. Zahvaljujem publici i obećajem novi susret.

I bilo je je nekao sve veselo, lijepo, kao na slavonskom kirvaju.

A, onda je dio navijača počeo skandirati - Za dom spremni, za dom spremni. Prihvatio je to cijeli stadion, čulo se gromko jednom u prvom, jednom u drugom djelu utakmice.

Posve nepotrebno se prečesto prizivaju duhovi prošlosti. Netko mi je šapnuo, ali Slavonija je teško patila 1991. i nekoliko godina kasnije. Istina, ali ima toliko lijepih hrvatskih budnica, toliko lijepih pjesama baš spjevanih u domovinskom ratu. Nije bilo uvreda, nije bilo baklji, nije bilo huligana. Ali verbalno "iskaknje" nam nije trebalo.

Pokvarilo je jedan lijepi nedjeljni nogometni kirvaj.

Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

  • EUPatriot:

    Za dom spremni - to je sjajan primjer razvijenosti savremene hrvatske zapadno balkanske kulture misli, štovanja i ponašanja..Pa mogli bi vikati i Hrvatska EU 2007 ili Hrvatska World Cup 2010 jer onda bi se stranci smijali a uz onaj \"Za ... prikaži još! dom spremni\" stranci čudno i sumljivo gledaju..

  • juma:

    Dok se pobjedjuje, bas me briga sto se vice, a mi pobjedjujemo....Kome se ne svidja neka nas tuzi kod EU ili kod Ive i Jace...Evo odmah ce ljudi od straha prestati.

  • sbb:

    24.05.2010. u 14:04h kajinx je napisao/la: Dođe Srbin na Hrvatsku granicu. Pita ga carinik (na Engleski): Occupation? No, no, just a visit 10 pluseva! lmao!!!