Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RIJADU

Wilderov poraz šokirao svijet: Hrgoviću bi ovaj neočekivan ishod mogao dobro doći

Deontay Wilder v Joseph Parker
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/4
24.12.2023.
u 08:46

Kako je najavio promotor Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, Britanac će se umjesto borbe s Deontayem Wilderom, okrenuti potjeri za naslovom. Ta bi ga putanja mogla dovesti licem u lice s Filipom Hrgovićem koji traži meč karijere

Boksači spektakl u saudijskom Rijadu donio je pregršt uzbudljivih borbi. Filip Hrgović je 'spakirao' Marka De Morija za povrat u Australiju unutar svega 106 sekundi. Anthony Joshua je sjajno izgledao i govori se o konačnom povratku jednog od najboljih teškaša današnjice. 

Ipak, jedno je iznenađenje osobito šokiralo boksački svijet. Naime, novozelandski borac Joseph Parker pobijedio je megapopularnog Deontaya Wildera jednoglasnom odlukom sudaca. Bila je to pretposljednja borba večeri, a Amerikanac je u ring ušao kao velik favorit.

Parker je priredio dominantnu predstavu i nije bilo velike dileme i neizvjesnosti u odluci sudaca. S druge strane Wilder, inače nokauter čijih se razornih udaraca mora bojati svatko tko stane u boksački ring, ostao je poprilično pasivan te upisao treći poraz svoje karijere. Parker je ovom pobjedom, najvećom u svojoj karijeri, otvorio vrata prvoga ešalona teške kategorije.

VEZANI ČLANCI:

Ipak, ovakav nesretni ishod za Wildera mogao bi biti vrlo dobar za Filipa Hrgovića. "Joshua se vratio, on udara jako i ovakav kakav je bio protiv Wallina on je najbolji teškaš na svijetu", najavio je Britančev promotor, Eddie Hearn i dodao kako će Joshua loviti naslov prvaka umjesto, prije ove večeri izglednije, borbe protiv Wildera. To znači da će Britanac ili čekati pobjednika borbe Tysona Furyja i Oleksandera Usika, ili ako pojas bude upražnjen, ići na Hrgovića.

VIDEO Otkriveno koliko Saudijci nude Luki Modriću: Prošlog ljeta poslali su ponudu od 200 milijuna eura

Komentara 1

MI
mikimouse12
10:44 24.12.2023.

Nije mi zao sto sam jucer potrosio vrijeme na streamanje ovog boksa. Makar osobno meni najbolja borba bila od Bivola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije