Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Las Vegas

U fantastičnoj borbi Fury pobijedio Wildera i osvojio naslov WBC prvaka

U fantastičnoj borbi Fury pobijedio Wildera i osvojio naslov WBC prvaka
Foto: Reuters/PIXSELL
23.02.2020. u 06:43

Britanac Tyson Fury (31) osvojio je naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji. 'Kralj Cigana' je uzvratnoj borbi u Las Vegasu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio tri godine starijeg Amerikanca Deontaya Wildera.

Fury je dominirao od prvog zvuka gonga, silovitim udarcima je iz runde u rundu lomio prvaka.

>> Pogledajte galeriju s megameča između Tysona Furyja i Deontaya Wildera

Deontay Wilder - Tyson Fury
1/19

U sedmoj rundi Wilderov trener odlučio u ring je bacio ručnik i predao borbu svog boksača.

- Volio bih da me je moj kut pustio da napustim ring na štitu, a ne da prekinu meč - rekao je Wilder. 

Fury je nakon meča čestitao bivšem prvaku na sjajnoj borbi. 

- Deontay je veliki šampion i ponovno će biti prvak. Ali trenutno mogu samo reći da se kralj vratio na svoje prijestolje - kazao je Fury, te tradicionalno zapjevao.

Tyson Fury je tako po drugi puta u karijeri postao svjetski prvak u teškoj kategoriji. Prvi puta to je ostvario u studenome 2015. godine kada je nadjačao Vladimira Klička, koji je do tada držao naslove po WBA, IBF, WBO i IBO verziji.

Nakon toga Fury je zbog problema s dopingom i konzumiranjem droga ostao bez titula, a u ring se je vratio u lipnju 2018. godine. 

Bila je to druga borba izmešu Furyja i Wildera koja je dobila nadimak 'Nedovršeni posao'. Prvi dvoboj u prosincu 2018. je nakon 12 rundi završio - neodlučeno.

Fury je tako i dalje ostao neporažen, ovo mu je bila 31. pobjeda u karijeri. Wilder je u 43. borbi u karijeri pretrpio prvi poraz.

Oba boksača za ovu su borbu u startu ravnopravno podijelili sedam milijuna funti, a na jednake dijelove dijele i zaradu od PPV. Procjenjuje se da će zarada od prodanih prijenosa biti barem 60 milijuna funti.

Ljubitelji boksa se nadaju sudaru WBA, IBF, WBO i IBO prvaka Anthonyja Joshue s pobjednikom ovog sraza, no trilogija između Wildera i Furyja je već dogovorena.

U ovom meču obojica će podijeliti zaradu pošteno, 50-50 (oko 3.5 milijuna dolara svakom), no u trećem će srazu, ako u drugom ne bude remija, pobjednik imati 60 posto od novca predodređenog za boksače, dok će gubitnik dobiti 40 posto. 

U dvoboju izazivača u teškoj kategoriji Charles Martin je lijevim krošeom pogodio Geralda Washingtona i nokautom pobijedio svog suparnika.

Emanuel Navarrete je u super bantam kategoriji tehničkim nokautom u 11 rundi pobijedio Jea Santisimu.

U junior srednjoj kategoriji nakon deset rundi Sebastian Fundora je odlukom sudaca pobijedio Daniela Lewisa.

>> Pogledajte kako je Thompson pjevao boksaču Hrgoviću

Komentara 12

MS
Mr.Serator
06:49 23.02.2020.

Prebio ga ko macku,totalna dominacija.

ZO
zoranos
08:00 23.02.2020.

I sada oni dobiju po 3.5 milijuna svaki, a prije par godina McGregor, koji i nije boksač, protiv Mayweathera koji je u mirovini dobili su 10x više! Eto pravde!?

ST
strelabožja
08:43 23.02.2020.

Super vam je svinjarija sa indikacijom videa uz članak o nokautu Furyja. Videa nema, osim cupkanja na rep u svlačionici. A još veća je svinjarija uvaljivanje videa sa Hrgovićeve promocije Thompsona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije