Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

VIDEO Senzacionalni transfer: Engleski velikan daje 10 milijuna eura za mladog hrvatskog napadača

01.05.2022.
u 15:51

U Zagreb je jučer, rano prijepodne, sletio posebni izaslanik čelnika West Hama. Steve Potts, koji je cijeli svoju karijeru proveo u londonskom klubu (400 utakmica), došao je pogledati sraz Osijeka i Istre, a zanima ga samo jedan igrač...

U Zagreb je jučer, rano prijepodne, sletio posebni izaslanik čelnika West Hama. Steve Potts, jedan od skauta West Hama koji je cijeli svoju karijeru proveo u londonskom klubu (400 utakmica), došao je pogledati sraz Osijeka i Istre.

Glavni razlog je Dion Drena Beljo, dvadesetogodišnji napadač Istre koji ove sezone igra u sjajnoj formi. Englezi već neko vrijeme prate Belju i navodno su spremni izdvojiti višemilijunski iznos za Osijekova napadača koji zadnju godinu dana igra na posudbi u klubu iz Pule. Prema nekim informacijama, početna cijena od koje bi licitacija za Belju krenula bila bi šest milijuna eura. Bio bi to najskuplji izlazni transfer u povijesti Osijeka.

Do sada taj rekord drži transfer Mirka Marića u Monzu koji je iznosio 4.5 milijuna eura. Dobro upućeni izvori u ovoj priči sugeriraju da su Englezi spremni ići i do 10 milijuna eura!

Inače, Beljo je na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca u našoj Prvoj ligi s 13 pogodaka. Isto toliko do sada je postigao i Marko Dabro. Beljin put počeo je u Cibaliji. Tamo je ovaj napadač igrao za omladinske selekcije, a kasnije i za seniorsku momčad. Prije tri godine prešao je u drugu momčad Osijeka, u kojoj se nametao dvije godine. Napokon, prije godinu dana promoviran je u Osijekova prvotimca, a potom poslan na posudbu u Istru 1961.

Taj potez pokazao se jako dobrim jer mu Istra savršeno odgovara. Uostalom, pokazao je to sjajnom izvedbom ove sezone. U stasitom Belji Englezi možda vide i igrača savršenih gabarita za čvrsti otočki nogomet. Iako je visok 195 centimetara, Beljo je, zanimljivo, samo dva pogotka zabio glavom. Igrač je koji više voli loptu u noge. Nogometni skauti koji su ga pratili zadnjih mjeseci skloni su procjeni da će mu poboljšati učinak glavom, pored urođenog osjećaja za igru s loptom.

To će ga učiniti još kompletnijim napadačem. Još u ranim počecima, o Belji su pričali kao o Zlatanu iz Vinkovaca, s jasnom aluzijom na Ibrahimovića. No, Dionu se više sviđa Ronaldo, a od novije generacije Haland i Vlahović.

Zanimljivo, Beljo je svojedobno trebao postati najmlađi debitant u našoj ligi, sa 16 godina i jednim danom, no uoči te seniorske utakmice ozlijedio se igrajući za juniore. Tako je Marko Dabro, sa 16 godina i dva dana i dalje najmlađi debitant.

 

Komentara 10

BI
Binga01
16:30 01.05.2022.

A kaj nije Livajaja?

RA
radolizem
16:29 01.05.2022.

Uzeo bih ga umjesto Brune Petkovića. Daš mu priliku kao 5.napadaču na SP u Qataru.

DU
Deleted user
16:27 01.05.2022.

E, da. Baš će englezi dati 10 mil evra za neprovjerenog dečka samo zbog toga śto je Hrvat. Englazi traže jeftine neafirmirane dečke koje će moći dobro unovčiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije