Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Vukovi protiv Miškove tvornice talenata, gledat će ih NBA skauti!

Filip Kruslin
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.02.2016.
u 12:30

Šteta što se NBA izviđačima neće moći pokazati i suspendirani Ivica Zubac jer on, prema procjenama NBA prognozera, sa svojih 215 cm od svih njih ima najveći NBA potencijal.

Zagrebačke ABA ligaše večeras čekaju nova iskušenja. Cibona dočekuje najugodnije iznenađenje lige Mega Leks (19), a Cedevita gostuje kod Olimpije, koja još nije osigurala ostanak.

– Čeka nas teško gostovanje, no mi više nemamo pravo na pogrešku i moramo pobjeđivati da bismo zadržali drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu – ističe Karlo Žganec, čiji trener Veljko Mršić strahuje da neće moći koristiti nijednog od trojice ozlijeđenih, Babića, Žorića i Arapovića.

Mršićev kolega s Cibonine klupe neće pak moći računati na ozlijeđenog veterana Hukića, no zato se vratio mladi Slovenac Šiško, koji je već u Le Havreu pokazao koliko će značiti za organizaciju igre. O tome je ponešto rekao i trener Damir Mulaomerović:

– Čeka nas dvoboj s momčadi koja igra 40 minuta presinga. Suparnici su mladi i puni energije i stalno pritišću razigravače.

Miško je i Šarićev menadžer

Mega Leks je vrlo specifičan klub koji zovu “igralištem” tvrtke Beobasket, najjače menadžerske agencije u Europi koju vodi beogradski odvjetnik Miško Ražnatović. A on je prije nekoliko godina došao na ideju da, kad već ima toliko puno igrača pod svojom kupolom, ima i svoj klub u kojem će razigravati supertalente, ali i “parkirati” igrače koji su tog trenutka bez ugovora.

Ovog trenutka Ražnatović zastupa i interese nekolicine sjajnih košarkaša kao što su Vasilis Spanoulis, Dario Šarić, Boban Marjanović, Nikola Jokić, Maik Zirbes... ali ima i niz supertalenata, među kojima su i dvojica hrvatskih centara Ante Žižić i Ivica Zubac, na kojima planira zaraditi velik novac, baš kao što je zaradio i na Šarićevu odlasku u Efes.

S obzirom na to da Zubac više ne želi igrati za Cibonu, a taj klub na njega i dalje polaže pravo (po odluci Arbitraže HKS-a), Ražnatović je u situaciji u kojoj je gotovo neizbježan spor (na Fibi) s klubom u kojem ima i drugog “kapitalca” – Antu Žižića, najboljeg Cibonina igrača ove sezone.

Cibona Zubca suspendirala

A on će, baš kao i Nik Slavica i Šipko, biti jedna od “meta” brojnih NBA skauta, a na ovoj utakmici trebalo bi ih se pojaviti 18 do 20. Jer, obje momčadi krcate su talentima, pri čemu ih u redovima gostiju zanimaju braniči Nikola Ivanović (21) i Ognjen Jaramaz (20), branič-šuter Rade Zagorac (20), krilni-centar Nikola Janković (21) te dva mlada Francuza, krilo Timothe Luwawu-Cabarrot (20) i krilni-centar Alpha Kaba (19). Šteta što se NBA izviđačima neće moći pokazati i suspendirani Ivica Zubac jer on, prema procjenama NBA prognozera, sa svojih 215 cm od svih njih ima najveći NBA potencijal.

>> Cibona nakon drame u Le Havreu izborila nastup u TOP-u 16

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
13:26 07.02.2016.

koliko se uzelo za besplatnu reklamu za srpskog agenta simpatičnog prezimana Ražnjatović??? sramota, jeli ovo najava nastupa hrv.klubova u ABI ili srpski epp?????

Avatar links
links
09:02 08.02.2016.

kako se samo autor topi tepajući Miodragu Miško, ima tu neke kemije medju njima, sramota

ZE
zeljkofukic
15:16 08.02.2016.

kakvo neukusno dodvoravanje lešinaru koji zarađuje na djeci, a što kaže miško sad? jel "marica rešila da pije cedevitu"? očito "marica ne voli baš cedevitu", a to je klasični primjer kad menadžer lošim savjetima ugrozi nečiju karijeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije