Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOGA BISTE VI?

Vukasov nasljednik već se traži, stradati bi mogao i Stanić

02.11.2020.
u 07:00

Kao i prošle godine, prije nego li je na klupu stigao Igor Tudor, kao novo ime na klupi splitskog velikana spominje se Matjaž Kek, aktualni slovenski izbornik kojeg je ljetos za trenera želio i Dinamo

Prvo su u srijedu proslavili 70. rođendan Torcide pa u petak dobili novog predsjednika Lukšu Jakobušića, a onda su u subotu igrači Hajduka tjedan trebali završiti pobjedom protiv mušterije Istre 1961, koju su u prethodnih 20 utakmica pobijedili čak 18 puta, uz dva remija. No bijeli su šokirani na Aldo Drosini, fenjeraš HNL-a s 1:0 srušio je Hajduk i bio je to treći uzastopni poraz bijelih u prvenstvu.

Navijači Hajduka poslali su maštovitu poruku o igri svog kluba, ispred Poljuda posložili su 11 panjeva koje sa strane nadgleda trener. Dobro su prošli igrači Hajduka, nekad su se nakon takvih poraza i kopali grobovi na poljudskom stadionu...

O tome kako je Hajduk igrao u Puli najbolje govori izjava predsjednika Jakobušića, koji se našalio u situaciji kada zbog tehničkih poteškoća nije bilo prijenosa uživo na Arenasportu.

– Srećom nije bilo prijenosa!

A onda je izrekao znakovitu, ali vrlo jasnu rečenicu.

– Mislio sam da ću imati malo više vremena. No, kad započnete na teži način, na kraju sve bude dobro.

Vukasov bod po utakmici

A taj dio “na teži način” može se odnositi na jedinu trenutačno moguću promjenu – promjenu stručnog stožera. Hari Vukas, očito je, nema povjerenje novog predsjednika. Uostalom, kako bi ga i imao nakon tri uzastopna poraza, odnosno samo sedam bodova osvojenih u isto toliko utakmica koje je samostalno vodio na klupi ove sezone (prvu, i to pobjednički odradio je još Igor Tudor).

– Nažalost, izgubili smo utakmicu ili, bolje rečeno, nismo u pravom momentu već dulje vrijeme, veće dulje vrijeme ništa ne štima – rekao je nakon šokantnog poraza u Puli trener Hari Vukas, no tom izjavom, vjerojatno nesvjesno, priznao je da više ne kontrolira situaciju i nema ideju kako to poboljšati.

Jakobušić u jednu ruku ima lagan posao, jer koga god da potjera iz ovakvog Hajduka, neće mnogo pogriješiti. No, u ovakav Hajduk već je postalo teško dovesti neku klasu od igrača, pa ga čeka jako težak posao.

Mnogi navijači Hajduka sugeriraju da se trebaju “potjerati” stranci te priliku dati “domaćoj dici”. No, možda to i ne bi bio pametan potez jer su ti domaći igrači trenutačno tek na 15. mjestu između 18 hrvatskih drugoligaša, sa samo tri pobjede u 11 odigranih kola.

Hajduku je očito potreban temeljiti remont koji se ne može odraditi preko noći, a postale su upitne i pozicije sportskog direktora Ivana Kepčije te savjetnika Marija Stanića. Jer oni su nakon iznenadnog Tudorova odlaska u Juventus čvrsto stali iza trenera Harija Vukasa koji se na kraju pokazao kao promašaj. Stoga je normalno propitkivati i odluke dua Kepčija – Stanić.

A tko bi uopće mogao naslijediti Harija Vukasa na klupi?

Sve glasnije spominje se Zoran Zekić koji je na svoju inicijativu raskinuo ugovor s moldavskim Šerifom iako je imao rekordan niz pobjeda. No Zekić je po povratku iz Tiraspola rekao da mu treba odmor, vrijeme u kojem će se posvetiti svojoj obitelji od koje je bio odvojen deset mjeseci.

Prve želje su Kek i Zekić

Ali, klupa Hajduka još je uvijek primamljiva, Zekić bi sigurno razmislio da dođe konkretna ponuda i dugoročni plan.

Kao i prošle godine, prije nego li je na klupu stigao Igor Tudor, kao novo ime na klupi splitskog velikana spominje se Matjaž Kek, aktualni slovenski izbornik kojeg je ljetos za trenera želio i Dinamo, no onda su se u Maksimiru ipak odlučili (gle čuda) na klupi ostaviti Zorana Mamića.

A da mu i stigne ponuda Hajduka, Kekov je problem postojeći ugovor sa Slovenijom.

Kao moguća alternativa Zekiću i Keku spominje se Šibenčanin Goran Tomić koji je s Lokomotivom prošle sezone osvojio drugo mjesto u HNL-u, a pojavila se i ideja da prvu momčad preuzme šef omladinske škole Boro Primorac, supotpisnik najvećih Arsenalovih uspjeha u eri Arsenea Wengera. No, bio bi to jako riskantan potez. Ne treba sumnjati u Primorčevu stručnost, ali bilo bi jako riskantno na klupu postaviti čovjeka koji je posljednji samostalni trenerski posao obavljao davne 1994. godine, i to na klupi Gvineje.

U svakom slučaju na Poljudu slijede burni dani, puni teških odluka. Na potezu je novi predsjednik Jakobušić!•

Sezona 2020./2021. 10 bodova

2019./2020. 16

2018./2019. 10

2017./2018 16

2016./2017. 14

2015./2016. 13

2014./2015. 11

2013./2014. 16

2012./2013. 12

2011./2012. 17

Ulazak u ovu sezonu izjednačenje je dosad najlošije sezone 2018./2019., kada je u prvih osam utakmica Hajduk također osvojio 10 bodova

Ključne riječi

Komentara 10

HR
hrvoje367
11:04 02.11.2020.

Napravili su prčiju od kluba i nitko normalan neželi u Hajduk

PU
puniša
10:05 02.11.2020.

Oni bi Keka...hahahaha...a bili bi sretni i s Kekecom...Mojcu imaju u liku Mirte, Mojca i Kekec...Jakirević je za Hajduk 5-4-1 na x

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:02 02.11.2020.

Ni Klopp tu ne bi mogao ništa napraviti sa ovakvom Upravom i "batinašima" sa ulice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije