Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Vlade RH

Vrhunski sportaši dobili dozvolu za treniranje

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
23.04.2020.
u 14:42

Sportaše prve i druge kategorije čine osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, ali i oni koji imaju visok međunarodni rejting u svom sportu

Poput krojača, postolara, bravara, knjižničara.... od ponedjeljka će se svom "redovnom poslu" vratiti i vrhunski sportaši.

U sklopu prve faze popuštanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa - koja započinje u ponedjeljak 27. travnja - omogućuju se treninzi sportaša i sportašica prve i druge kategorije te seniorskih ekipa u najvišem stupnju natjecanja.

Sportaše prve i druge kategorije čine osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, ali i oni koji imaju visok međunarodni rejting u svom sportu. U nekim sportovima on se mjeri plasmanima do osmog mjesta, a drugih, kao što su tenis i stolni tenis, po rang-listama.

- Ovo je dobra vijest za naše evidentne, predolimpijske i potencijalne olimpijske kandidate koji sada mogu početi trenirati na sportskim objektima, ali uz poštivanje epidemioloških mjera i najviših higijenskih standarda. Njima će to omogućiti da se vrate u sportsku formu i da, bude li ove godine u njihovim sportovima međunarodnih natjecanja, budu konkurentni - reakcija je Josipa Čopa, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

Odluka Vlade RH znači da od ponedjeljka trenirati mogu i svi nogometni, košarkaški, rukometni, odbojkaški, vaterpolski i hokejski prvoligaši, ali uz poštivanje mjera socijalne distance i najviših higijenskih standarda koji podrazumijevaju dolazak u opremi primjerenoj za trening, nekorištenje istih svlačionica, bezkontaktno vježbanje, dezinfekciju rekvizita...

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
18:52 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar JenniferIQ87
JenniferIQ87
16:34 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar LisaAE88
LisaAE88
16:27 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije