Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Vrdoljak: Sandro je trenutačno najbolji na svijetu, a ne samo kod nas

10.12.2017.
u 20:35

Način na koji je igrao na SP-u u Budimpešti dojmljiv je i nezaboravan. Ne sjećam se da je ijedan igrač na nekom tako velikom natjecanju bio toliko superioran - kaže Vrdoljak

Zdeslav Vrdoljak rođen je 15. ožujka 1971. Još 1996. bio je u momčadi Hrvatske koja je osvojila srebro na OI u Atlanti. Nastupio je i na EP-u u Sevilli 1997., pa ga 10 godina nije bilo, a 2007. ga je u reprezentaciju vratio Rudić i s njim osvojio zlato u Melbourneu. Kao igrač Mladosti osvojio je Kup prvaka i Superkup te dva hrvatska prvenstva. Već treću sezonu trener je prve momčadi Mornara.

Bio je kapetan zlatne momčadi iz Melbournea. Baš u vrijeme svjetskog prvenstva (15. ožujka) proslavio je 36. rođendan. Danas je Zdeslav Vrdoljak u 47., ali australsko zlato ne zaboravlja se...

- Najbolje se sjećam onoga što je bilo nakon osvajanja zlata. Fešte, dočeka u Zagrebu, pa u Splitu..., svakog se detalja sjećam. Bilo je nezaboravno. Mojih pet minuta slave trajalo je otprilike mjesec dana i u svakom sam trenutku uživao. Cimer iz Melbournea? Nisam ga imao. Bilo nas je 13 i kako sam ja bio najstariji, izabrao sam da budem sam u sobi - kaže Vrdoljak.

Kako biste usporedili tadašnju i sadašnju hrvatsku reprezentaciju, jednako svjetske prvake?

- Igrački ih je teško uspoređivati. Ipak, u jednom segmentu mislim da imamo poveznicu. To je pozitivna energija koju su imale obje momčadi, bez koje se ne može - ističe Zdeslav ne dvojeći puno oko najboljega u godini koja je za nama.

- Sandro Sukno trenutačno je najbolji igrač na svijetu, ne samo u Hrvatskoj. Način na koji je igrao na SP-u u Budimpešti dojmljiv je i nezaboravan. Ne sjećam se da je ijedan igrač na nekom tako velikom natjecanju bio toliko superioran. Ne samo igrački nego i kao lider naše vrste.

Visoko ste rangirali i Lončara?

- Najbolji sidraš na svijetu! I to je dovoljno, ali ja bih dodao još nešto vrlo bitno: Luka je jednako izvrstan u napadu, obrani i tranziciji, kao i kad imamo igrača više ili manje. Kompletan igrač!

Recite pokoju i o ostalima?

- Garcia je iznimno inteligentan igrač, zna sve s loptom i bez nje, a i sjajan je za momčad. Bez Jokovića ne mogu ni zamisliti hrvatsku vrstu. Bijač je, po mom skromnom sudu, najbolji vratar na svijetu. Bušlje je na poziciji braniča neprelazan, siguran i pouzdan, a Šetka je motor momčadi. Kada mu krene pun ga je bazen.

Trener ste Mornara, koji ove sezone dobra gura, najbolji je od tri splitska kluba?

- Rezultatima Mornara sam uglavnom zadovoljan. Naravno da bih želio i više, ali moramo biti realni i uživati u svim našim pobjedama.

Je li se što promijenilo u obitelji Vrdoljak?

- Pa, i nije. Žena je ista - Vedrana, samo su sinovi nešto stariji. Dario ima 20 godina i student je arhitekture; dosadio mu je vaterpolo pa sad ide na slobodno penjanje, bio je 14. u Hrvatskoj. Marin ima 18, studira sportski menadžment i igra u Mornaru.

Vrdoljakovih sedam:

1. Sandro Sukno (Pro Recco) 7

2. Luka Lončar (Jug CO) 6

3. Javier Garcia (Jug CO) 5

4. Maro Joković (Jug CO) 4

5. Marko Bijač (Jug CO) 3

6. Andro Bušlje (Olympiakos) 2

7. Anđelo Šetka (Jadran) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije