Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANO VIĆAN

Sukno je znao doslovce ni iz čega izmisliti asistenciju, gol ili isključenje

Sandro Sukno
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
09.12.2017.
u 16:02

- Svi znamo kakav je Sukno igrač, igra na vrhunskoj razini već sedam-osam godina, ali da cijeli turnir kontinuirano tako igra, to se još nije dogodilo.

Bio je broj jedan u Melbourneu (i u smislu znamenke na kapi, ali i u smislu zasluga), pa je logično da prvi počinje i birati najboljega među nasljednicima u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji. Frano Vićan (41) se osim tim svjetskim zlatom 2007., okitio s hrvatskom vrstom i olimpijskim zlatom u Londonu 2012. a ima i dva europska srebra. U svakom slučaju jedan je od najboljih vratara koje smo imali. O najboljem u 2017. nije puno dvojio:

- Svi znamo kakav je Sukno igrač, igra na vrhunskoj razini već sedam-osam godina, ali da cijeli turnir kontinuirano tako igra, to se još nije dogodilo. Poklopilo se to s nekim njegovim sazrijevanjem, postao je i kapetan, vodio nas je kroz cijeli turnir postavši najdominantnijom figurom Svjetskog prvenstva. Znao je doslovce ni iz čega izmisliti asistenciju, gol ili igrača više. Pitanje je bilo hoće li se oporaviti od ozljede prsta koju je imao prije SP-a, no kod takvih igrača koji su plovni, koji su znalci, to ih učini još željnijima igre.

Sandro Sukno
1/7

Sad ima problema sa srcem?

- Razgovarao sam s njim, on to ima urođeno i dosad mu to nije stvaralo probleme. Uskoro će na kontrolni pregled u Italiju, ali vjerujem da će sve biti u redu.

Frano više ne osvaja medalje, ali niz je nastavila njegova kći Petra (15) koja je nedavno osvojila prvo mjesto na 200 metara slobodno u juniorskoj konkurenciji EP-a za osobe s Downovim sindromom.

- Ponosim se svojom Petrom. Puno to znači toj djeci za samopouzdanje, da ne govorim o socijalizaciji, o druženju na natjecanjima. Lijepo je za nju da vidi kako se može puno ako se trudi, a mislim da je lijepo i za sve roditelje djece s posebnim potrebama da vide da se s tom djecom može napraviti puno. Kao društvo smo napravili iskorak u pristupu djeci s posebnim potrebama, a vjerujem da će biti i bolje.

Imate još dvije kćeri: Karlu (10) i Lanu (8). Bave li se i one sportom?

- I one se bave sportom, iako je sve to još igra. Karla je u odbojci, a Lana u plivanju. Zahtjevno je to za roditelje, ali tako stječu radne navike, a i manje će biti s mobitelima i igricama.

Kako ste se snašli kao trener?

- Trenutačno mi ne nedostaje igranje. Radim sa svim vratarima u Mladosti i zadovoljan sam time. Trenerski posao ima svoje prednosti: na dan utakmice ne morate misliti o mnogim stvarima, jeste li lagani, teški, hoćete li pojesti ovo ili ono...

Sandro Sukno
1/6

Kako je u Mladosti?

- Klub se financijski oporavlja, imamo puno mladih igrača. U Regionalnoj ligi doista guramo dobro, no sad smo u Kupu imali jako loš nastup u Šibeniku te smo šokantno ispali. Nije nam to prvi put, očito nam turnirski način igranja ne odgovara.

Kako su u klubu primili taj neuspjeh?

- Sigurno ne s oduševljenjem.

Vićanovih sedam osobni karton 

1. Sandro Sukno (Pro Recco) 7

2. Luka Lončar (Jug CO) 6

3. Javier Garcia (Jug CO) 5

4. Andro Bušlje (Olympiakos) 4

5. Marko Bijač (Jug CO) 3

6. Maro Joković (Jug CO) 2

7. Marko Macan (Jug CO) 1

Frano Vićan rođen je 24. siječnja 1976. u Dubrovniku. Do 18. godine branio je za Jug, potom je devet godina proveo u Mladosti, a preko talijanskih klubova Chiavarija i Nervija vratio se u Gruž 2006. Od 2012. godine je u Primorju, a od 2016. opet na Savi.

Komentara 1

RO
rokoxy1
19:13 09.12.2017.

Svaka cast Suknu i svim momcima iz repke i treneru Svakako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije