Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA skupina B

Vragovi se izvukli u sudačkoj nadoknadi

Manchester CSKA
AFP
03.11.2009.
u 23:38

Manchester United u posljednjim je trenucima izbjegao senzacionalni poraz od CSKA-a na svome Old Traffordu. Ujedno je s osvojenim bodom (3-3) osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka.

Sve je za “crvene vragove” u 4. kolu skupine B po zlu krenulo u 25. minuti kada je Alan Džagojev sjajnim udarcem matirao Edwina van der Sara.

Fergusonovi su se nogometaši, istina, vratili u igru nakon samo četiri minute. Valencia je ubacio loptu u kazneni prostor, Nani ju je petom proslijedio do Michaela Owena, a ovaj ju je pospremio u mrežu za svoj prvi pogodak u Ligi prvaka od listopada 2004.

No, već dvije minute kasnije uslijedio je novi šok za domaćine. Srbin Miloš Krasić donio je Moskovljanima novo vodstvo. U 47. minuti su Manchesterova kola još više počela kliziti prema dnu. Džagojev je nabacio iz slobodnog udarca, a Vasilij Berezucki se sjajno ubacio iza obrane domaćih i glavom iskosa pogodio suprotni Van der Sarov kut.

No, kao i mnogo puta dosad engleski je prvak pokazao veličinu i izvukao se iz teške situacije. U 84. minuti je Paul Scholes pogodio glavom nakon ubacivanja Garyja Nevillea, a sreća je pomilovala United u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon što se lopta Antonija Valencije odbila od Georgija Sčenikova i prevarila Igora Akinfejeva. U posljednjim je sekundama Rusima zbog drugog žutog kartona isključen Deividas Šemberas.

Wolfsburg je u Istanbulu na krilima bosansko-hercegovačkih reprezentativaca došao do vrijedne pobjede protiv Beşiktaşa (3-0) u nastojanju da se pridruži Manchesteru u osmini finala. Zvjezdan Misimović je u 14. minuti pogodio preciznim udarcem lijevom nogom s otprilike 27, 28 metara.

Njemački je prvak Turke konačno slomio u posljednjih deset minuta. Najprije je u 80. minuti Misimović dugačkom loptom pronašao Edina Džeku, ali je njegov udarac obranio Hakan Arikan. Međutim, lopta se odbila do Christiana Gentnera koji je bio precizan s vrha šesnaesterca. Što mu nije uspjelo tada, Džeki je za rukom pošlo sedam minuta kasnije kada ga je ponovno briljantno proigrao sunarodnjak.

Liga prvaka, skupina B, 4. kolo:

Manchester United – CSKA 3-3 (Owen 29, Scholes 84, Valencia 90+2 / Džagojev 25, Krasić 31, Berezucki 47)

Beşiktaş – Wolfsburg 0-3 (Misimović 14, Gentner 80, Džeko 87)

Ljestvica:

1. Manchester United 4 3 1 0 7-4 10

2. Wolfsburg 4 2 1 1 7-3 7

3. CSKA 4 1 1 2 6-8 4

4. Beşiktaş 4 0 1 3 1-6 1 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije