Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ODUSTAJU

Vraća se Superliga? Opet će pokušati formirati natjecanje koje je uzdrmalo nogometnu Europu

FRA, UEFA CL, FC Liverpool vs Real Madrid
Foto: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere
1/5
19.10.2022.
u 09:46

- Trenutačnu situaciju u europskom klupskom nogometu obilježavaju brojni izazovi koji se neće riješiti sami od sebe - poručio je Reichart, novi direktor tvrtke A22 Sports Management koja predlaže Superligu.

Čini se da organizatori nogometne Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom mnogih institucija i javnosti, još nisu odustali u želji za pokretanjem tog natjecanja. Naime, tvrtka koja stoji iza prijedloga Superlige zaposlila je novog izvršnog direktora koji će raditi na tome da navijači diljem Europe prihvate novo natjecanje, piše Bloomberg.

Pred Berndom Reichartom (58) sada je zadatak da oživi Superligu. Izvorni plan Superlige s elitnim klubovima u zatvorenom klupskom natjecanju propao je u travnju nakon prosvjeda navijača, ligaških natjecanja, saveza i brojnih vlada diljem Europe.

- Trenutačnu situaciju u europskom klupskom nogometu obilježavaju brojni izazovi koji se neće riješiti sami od sebe - poručio je Reichart, novi direktor tvrtke A22 Sports Management koja predlaže Superligu.

Zagovornici Superlige uvjereni su da u Ligi prvaka nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često te da su najjače utakmice na rasporedu prekasno u sezoni. Optužuju Uefu da ne pobuđuje ​​dovoljno interesa kod mlađih generacija, što posljedično dovodi i do manjeg broja gledatelja.  Ideja Superlige je da 12 bogatih i moćnih europskih klubova igraju zasebno natjecanje.

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Ključne riječi

Komentara 1

Sve će biti dobro
15:30 19.10.2022.

Zašto umjesto superlige ne bi preformurirali ligu prvaka,na način da umjesto nokaut faze nastave sa 4 nove grupe i da iz te četiri nove grupe samo prvi ide u završnicu,imali bi estra jake grupe i svii velikani bi igrali međusobno po dvije utakmice i bilo bi žešće zanimljivo za gledati. Zamislite grupu Bayern,Real,City i PSG. Zajamčena zabava i vrhunska kvaliteta, a samo prvi ide dalje. Tako bi ja napravio da se pitan. Ceferin kopiraj ovaj sustav i brdo love,meni dosta da imam ulaz na utakmicu za ovaj patent. Hvala lijepa, molim!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije