Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Predsjednik Branko Grgić opovrgava da je ugrožena pozicija Ivana Gudelja

Vraća se Igor Štimac

27.11.2005.
u 17:29

SPLIT - Koliko smo puta ove sezone napisali "gore ne može". Ali, može. Očito može. Jer, Hajdukovi nogometaši svaki tjedan "uveseljavaju" svoje pristaše. Posljednja serija, dva od 12 bodova u utakmicama protiv Kamena, Međimurja, Pule i Cibalije, samo je stavila još više soli na ranu. Koja se širi.

 U Poljudu vlada izmiješano ozračje apatije i straha, Ivanu Gudelju praktički se već broje dani. A i on sam nemoćno širi ruke:

- Ako je rješenje u mijenjanju trenera svaka dva mjeseca, onda sam spreman. Ali, što će se time dobiti? Nisam ja u pitanju, mogu odmah otići, no riječ je o Hajduku - kaže Gudelj.
Posljednja je u nizu kombinacija ona po kojoj bi na klupu sjeo Ivan Pudar, a Gudelj bi se preselio u fotelju sportskog direktora.

 Predsjednik Branko Grgić grozi se priča o promjenama.
- Trenera ne mijenjamo. Sada su nam najvažnije ove dvije utakmice. I izabrati sportskog direktora, s kojim će Gudelj sastaviti momčad. Moramo izbjeći igranje u Ligi za ostanak - rekao je Grgić.

Predsjednik nikada u šestogodišnjoj vladavini nije bio u složenijoj situaciji. Ostao je sam, prvi je na udaru, Grgić je Hajdukov gromobran. I mora dobro odvagnuti što da učini. Njegov je san izbor Luke Peruzovića za sportskog direktora, pa će u idućih desetak dana još jednom razgovarati s aktualnim izbornikom Bahreina. A ako Peruzović odbije, onda ni Grgić ne zna što bi. Nikola Jerkan, Zlatko Vujović, Vilson Džoni, kuloarski kandidati za mjesto sportskog direktora, još uvijek nisu u ozbiljnim kombinacijama.

Najozbiljnija je varijanta ipak povratak Igora Štimca. Koliko je god pogriješio kada je ljetos sastavljao momčad, tek sada kada ga nema, vidi se koliko nedostaje u Poljudu. Čvrsta ruka, disciplina, autoritet... Usto, nikada Štimac nije izbjegavao posegnuti u vlastiti džep kada je trebalo. Mogu mu se na nos nabijati "Ludnice" i razni incidenti, ali Štimac, kada je Hajduk u pitanju, trenutačno teško može imati suparnika.

Na kraju priče izbor će biti toliko sužen da će uprava morati pozvati Štimca u pomoć. A Štimac neće imati ništa protiv. Jer, bez obzira na to što se trenutačno maknuo od Hajduka, u uskom krugu prijatelja stoput će ponoviti koliko mu nedostaje rad u klubu.

Osim toga, Gudeljova je trenerska pozicija, kaže predsjednik, čvrsta jer Grgić ne želi ponavljati lanjske Dinamove pogreške, ne želi sam sebi ispasti smiješan. Uostalom, kada je Gudelj ustoličen, Grgić je kazao kako je on dugoročno rješenje.


Hajduk opasan!

Zanimljivo je da je Hajduk u situacijama kada je u vječni derbi ulazio s bodovnim zaostatkom za Dinamom čak 11 puta slavio, a Dinamo samo osam, uz pet neodlučenih ishoda. Dakle, 'bili’ su ostvarili 53 posto uspješnosti u odnosu na Dinamovih 41 posto! Doda li se tome učinak od 13 pobjeda, pet neodlučenih i samo dva poraza Hajduka na Poljudu protiv modrih, zaključak da je ranjena zvijer najopasnija nameće se sam po sebi! Stoga će plavima biti teško nastaviti pohod na najveću seriju neporaženosti (28 utakmica u nizu, trenutačno su na 15), dok se hajdukovci nadaju da neće ponoviti sezonu 1999./00., kada su šest utakmica zaredom bili bez pobjede! Trenutačno četiri susreta u nizu nisu okusili slast pobjede... (vlj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije