Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Volkswagen ulazi u Formulu 1 od 2012. godine?

Volkswagen
AFP
28.11.2009.
u 16:19

Ugledni njemački proidzvođač automobila Volkswagen mogao bi ući u svijet Formule 1 od 2012. godine, ali izglednije kao opskrbljivač motorima nego kao vlasnik momčadi.

Naime, od spomenute bi se godine trebala uvesti nova regulativa po pitanju motora, te bi po riječima predstavnika Volkswagena Hansa-Joachima Stucka ona bila primamljiva i za njegovu tvrtku, piše autosport.com.

- Ako ste najveći svjetski proizvođač automobila, onda je logično da razmišljate o Formuli 1, ali ne prije 2012. godine - rekao je Stuck, i sam bivši vozač Formule 1.

- Prije dvije godinje pojavile su se glasine da će Volkswagen kupiti momčad Red Bulla, što se na kraju nije dogodilo. Zašto bismo kupovali jednu momčad, kada motorima možemo opskrbljivati više njih? Pogledajte samo što se dogodilo BMW-u. Kupili su multimilijunsku opremu, a sada su zatvorili vrata. Opskrbljivanje momčadi motorima je najbolji način poslovanja - dodao je Stuck, aludirajući na odlazak BMW-a iz Formule 1, kao i prethodno Honde i Toyote zbog velikih financijskih gubitaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije