Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA ODBOJKAŠICA:

Vodi nas časna sestra, a u Hrvatsku uvijek ponesem kile i kile sira...

Katarina Baum
Foto: Privatna arhiva
23.03.2017.
u 16:18

Katarina bi dobro došla reprezentaciji bez obzira na to što igra na poziciji na kojoj igra puno mlađa Fabris.

Katarina Barun, odbojkašica talijanske Novare, drugi je put osvojila Gazettin trofej. Po ocjenama talijanskih novinara, kolo prije kraja, skupila je 95 bodova, osam više od drugoplasirane Egonu.

– Kako je maksimalan broj bodova koji se može dobiti šest, više me nitko ne može dostići. Jasno da mi nagrada puno znači. Prvi Gazettin trofej podijelila sam 2015. godine sa Samantom Fabris. Prošle ga je godine ona podijelila s nekom drugom igračicom, a bila bi Fabris i ove sezone možda pobjednica da se u 9. kolu nije ozlijedila – rekla je Katarina.

Kraljica Novare

Treći put u karijeri vratila se u Novaru.

– Tu mi je nekako najljepše. Igrala sam u Turskoj, Rumunjskoj, Azerbajdžanu, a u Italiji sam, osim u Novari, igrala u Bergamu, Chieriju i Corteseu. Kada sam se treći put vratila, na tribinama me je dočekao transparent “Ti si naša kraljica”. I tako mi je sad nadimak “reggiana”! To znači kraljica – rekla je Katarina.

U karijeri je osvojila sve. Prije deset godina s Bergamom je osvojila Ligu prvaka.

– Zanimljivo je da sam prije deset godina u klubu igrala s Francescom Piccinini s kojom sam danas u Novari – istaknula je Katarina.

Je li Piccinini još uvijek lijepa? Naime, ona je u to vrije me bila proglašena za jednu od najljepših sportašica na svijetu.

Ostala je ista bez obzira na svojih 38 godina – misli Katarina.

Pa i vi ste lijepi s 34 godine...

– Pa, hvala. Zamislite, s 34 godine tek sam četvrta najstarija u klubu – kaže naša odbojkašica.

Novara će osnovni dio sezone završiti na trećem mjestu, iza Scandiccia i Casalmaggiorea.

– Objektivno imamo ekipu za finale. Scandicci se nedavno pojačao dvjema odličnim Amerikankama koje su igrale u Kini. One su favoritkinje. U polufinalu talijanskog kupa izgubile smo od njih s 1:3 tako da mislim da imamo šansu.

Vaš klub vodi Giovanna Saporiti, časna sestra?

– Da. Ona je već bila predsjednica kluba u vrijeme kada je ovdje igrala Nataša Osmokrović. Pa je onda otišla, da bi se vratila prije nekoliko sezona kada je klub iz četvrte dovela do prve lige. Ona obavlja dužnost glavne časne sestre u jednoj crkvi u jednom malom gradiću pokraj Novare. U zgradi pokraj crkve su i službene prostorije kluba – rekla je Katarina.

Suprug igra košarku

Sponzor kluba je poznata sirana?

– Da, sponzor je tvrtka Igor Gorgonzola. Eto, barem mi ne nedostaje kod kuće ovog zaista kvalitetnog sira. Ne moram vam ni reći koliko imam narudžbi iz Hrvatske za sireve – istaknula je Katarina.

U Novari živi sa suprugom Martinom koji igra košarku.

– Igra C ligu. Ma oni vam treniraju dvaput tjedno i petkom igraju utakmice tako da mu to savršeno odgovara. S obzirom na to da obično imam trening subotom ujutro, ne idem često na njegove utakmice, ali zato on često gleda moje – kaže Katarina.

Uoči svake sezone kažete da vam je ta zadnja. A opet igrate, i to na kakvom nivou! Trenutačno ste drugi po broju osvojenih bodova u jednoj od najjačih ženskih liga na svijetu.

– Više ne govorim da mi je ta sezona zadnja. Vidjet ću na kraju sezone kako se budem osjećala – istaknula je.

Prošle ste se godine vratili i u hrvatsku reprezentaciju?

– Moram razgovarati s izbornikom pa ćemo vidjeti kako dalje – zaključila je Katarina.

Katarina bi dobro došla reprezentaciji bez obzira na to što igra na poziciji na kojoj igra puno mlađa Fabris. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije