Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Petković:

S Hrvatskom bih volio igrati u polufinalu, a Srbiju ne želim u skupini

Vladimir Petković
17.11.2017.
u 12:40

Hrvatska se trebala ranije plasirati, s obzirom da je jaka, i u dodatnim kvalifikacijama pokazala je snagu, kaže Petković.

Bosanskohercegovački stručnjak Vladimir Petković nastavio je s uspjesima kao izbornik Švicarske, izborivši nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Od kako je naslijedio Nijemca Ottmara Hitzfelda na klupi Švicaraca 2014. godine, ovo će mu biti drugo uzastopno veliko natjecanje nakon Eura 2016. godine.

- Stvorili smo širok igrački kadar, a mentalitet Švicaraca je da pokušaju pobijediti i dominirati u svakoj utakmici, pa su ambicije i mogućnosti velike. Nije postavljen cilj od Saveza, ali u javnosti se priča o četvrtfinalu. Imamo puno potencijala i možemo iznenaditi ako damo 100 posto mogućnosti - naglasio je Petković čija je reprezentacija uoči ždrijeba skupina u istoj jakosnoj grupi kao i Hrvatska pa se s njom sigurno neće sastati u prvoj fazi natjecanja.

Vladimir Petković
1/7

- Zadovoljan sam što nećemo biti s Hrvatskom u istoj skupini. Hrvatska se trebala ranije plasirati, s obzirom da je jaka, i u dodatnim kvalifikacijama pokazala je snagu. Ima mnogo kvalitetnih pojedinaca i može mnogo postići na SP-u. S Hrvatskom ne možemo igrati u skupini, ali neka se sastanemo u polufinalu - kazao je Petković za Al Jazeeru.

Osvrnuo se i na Srbiju te BiH.

- Srbija je iznenađujuće osvojila prvo mjesto u skupini i igrala je kao prava momčad u ovom ciklusu. Nadam se da je nećemo izvući iz četvrte jakosne grupe, jer ima kvalitetu. A realno je bilo da Bosna i Hercegovina bude druga u svojoj skupini, ali nedostajalo je samo 10 posto da se to ostvari. Šteta je za igrače, izbornika Mehmeda Baždarevića, koji je odradio posao kako treba, ali nije bilo željene igre u kontinuitetu. Kada je BiH pobijedila Švicarsku 2:0 u prijateljskoj utakmici u svibnju 2016., mislio sam da će se boriti za prvu poziciju s Belgijom. Da je igrala tako, sigurno bi prošla u doigravanje i odigrala bolje nego Grčka protiv Hrvatske. Žao mi je što je drugi put zaredom ostala bez velikog natjecanja, s obzirom na to da u glavi stječete naviku nastupa na njima - zaključio je Petković. 

Komentara 7

ZG
zg223
13:48 17.11.2017.

southman o kome ti uopce pricas?haha

Avatar southman
southman
13:20 17.11.2017.

Za razliku od nas vi ste kvalifikacije igrali odlično a onda ste u baražu prošli kroz iglene uši ( iz nepostojećeg penala ) !

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:04 18.11.2017.

Petkovic??? nikad čuo za njega!! Jel to neki gastarbajter!!! Jadna ta Švicarska od 11 igrača samo 2 Prava Švicarca!! A trener isto gastarbajter!! Polufinale?? Ma ta hoćuREPREZENTACIJA neće proći ni prvu rundu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije