Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na redu nijemice

Vladimir Canjuga: Sve osim pobjede bila bi nova velika blamaža!

Rukometašice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
10.12.2014.
u 15:00

- Neću mijenjati početnu postavu protiv Njemačke, neka iste djevojke dokažu da su imale loš dan, da su izgorjele u želji - kaže izbornik.

Rukometašice Hrvatske večeras u Varaždinu (20.15 sati) igraju protiv Njemačke utakmicu istine. Nakon poraza od Švedske u prvom kolu, naše rukometašice više nemaju prava na pogreške ako žele u drugi krug na Europskom prvenstvu i ako žele zadržati izglede za polufinale.

Besana noć na Bregu

- Protiv Švedske imali smo sve preduvjete za pobjedu. Sve što smo tražili to smo dobili - odlične uvjete na pripremama, medijsku pažnju i sjajnu atmosferu na tribinama. No, podbacili smo na terenu. Još je na zagrijavanju prije utakmice sve izgledalo sjajno, no kada je počelo, kao da su na parket izašle neke druge djevojke. Primiti 17 pogodaka u jednom poluvremenu čista je katastrofa. Nitko nakon poraza dugo u noć nije mogao zaspati na Varaždin bregu. Sati i sati su prošli u analizama. Ali, nema više povratka. Utakmica je izgubljena i sada moramo pobijediti u preostale dvije. Ako se to ne dogodi, onda će to biti velika blamaža - rekao je Vladimir Canjuga, izbornik Hrvatske, koji je dodao:

- Sve su igračice priznale da su jednostavno podlegne atmosferi. Izgorjele su. Samo se nadam da nas gledatelji nisu napustili nakon prvog kiksa i da će nam biti od velike pomoći večeras. Sada valjda više neće biti straha – zaključio je Vladimir Canjuga.

Ako je mogla Mađarska...

Na prošlom Europskom prvenstvu Mađarska je u prvoj utakmici izgubila od nas i na kraju je osvojila broncu, a Srbija je na istom EP-u izgubila prvu utakmicu od Norveške i na kraju je bila četvrta. Bila su još dva primjera kako početni poraz ne mora ništa značiti. Austrija je na EP-u 1998. godine pobijeđena od Njemačke pa je na kraju bila četvrta, baš kao i Ruskinje koje su 2004. izgubile od Slovenije.

- Na kraju krajeva na OI u Londonu izgubili smo prvu utakmicu od Brazilki pa smo nanizali pet pobjeda i bili zaustavljeni tek u četvrtfinalu - tješi se izbornik Canjuga.

Hoće li biti promjena večeras?

- Ne, ovih 16 igračica bit će u sastavu protiv Njemačke. Čak neću mijenjati ni početnu postavu - zaključio je Canjuga.

Što reći o Njemačkoj? U osam službenih utakmica pobijedili smo samo jednu, u kvalifikacijama za EP 2000. godine, U Zagrebu, pred samo 500 gledatelja, bilo je 24:20 za nas. A porazi su bili bolni. U tim kvalifikacijama u uzvratu smo izgubili sa minus sedam. Dvije godine kasnije, u kvalifikacijama za EP bilo je 24:24 u Koprivnici i 22:25 u Sindelfingenu. Dvaput smo gubili na EP-u, 27:32 u Makedoniji 2008., te 16:17 prije dvije godine u Novom Sadu. U toj utakmici Aneta Benko promašila je kontru u posljednjoj sekundi za izjednačenje koje bi nas odvelo u drugi krug. Prije 19 godina prvi put smo pobijeđeni na SP-u u Austriji i Mađarskoj (24:28), a zaustavile su nas i u kvalifikacijama za olimpijske igre u Pekingu 2008. godine (16:22).

>> Hrvatske rukometašice porazom od Šveđanki otvorile Europsko prvenstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije