Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reportaža sa SP-a

VL u Schladmingu: Neki Austrijanci zviždali su Kosteliću

Ivica Kostelić
Reuters/Pixsell
11.02.2013.
u 22:03

A kam greste? U Schladming, na tekmu? Sretno! - procijedila je neuvjerljivo slovenska carinica na Bregani

Kroatishe senzation - grmio je spiker, austrijski Ivica Blažićko, kad je Ivica Kostelić krenuo sa starta slalomske utrke superkombinacije na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Iz grla nekoliko desetaka Hrvata, među 30-ak tisuća navijača, dolazila je podrška. Neki Austrijanci su zviždali, a najviše ih je s respektom pratilo njegov nastup. A profesor je napravio što je trebao, spustio se na cilj kao prvi. Nažalost, prognoza skijaškog stručnjaka Daga Modrića, kojeg smo sreli nakon spustaške utrke, pokazala se dobrom. Amerikanac Ted Ligety je bio najveća prijetnja i suvereno je osvojio zlato.

Austrijanci su slavili broncu Roberta Baummana kao pravo zlato, jer im je to za sada na Svjetskom prvenstvu tek druga bronca. Debakl. S jučerasnjih naslovnica austrijskih novina je vrištalo: Jedino nas još Hirscher može spasiti!

A kam greste? U Schladming, na tekmu? Sretno! - procijedila je neuvjerljivo slovenska carinica na Bregani kad smo ujutro ulazili u Sloveniju. Četiri sata kasnije, na šladminškom stadionu zagrmio je spiker: kroatien kombinatishe superstar, kad se na velikom ekranu na startu pojavila žuta kaciga Ivice Kostelića. Spust je odvozio odlično i malobrojni Hrvati na tribinama, većinom naši gastarbajteri, vjerovali su da će sigurno u borbu za zlato.

U mondenom Schladmingu ni Luke ni Borne iz pjesme Bolesne braće, recesija je ipak prevelika. I Austrijanci su nam, kad bi vidjeli našu zastavu pristupili i rekli da ce Kostelić biti prvi.

Ulaznica? Najjeftinija 25 eura. Bez besplatnog graha, hot doga i sokova, s pivom od 3 eura i kobasicama od 5 eura. Ovo je ipak najekskluzivniji austrijski slalom i Svjetsko prvenstvo, koje se u Schladmingu održava nakon 31 godine.

I Hrvat na postolju. Srebrni Kostelić.

>>>Ivica: Sretan sam zbog medalje, ali loše sam skijao u slalomu

Ključne riječi

Komentara 2

LR
lrp
07:20 12.02.2013.

Ivek ti si ponos Hrvatske,bravo za srebro i hvala ti.

AS
ante_slavonac
12:05 12.02.2013.

Gdje ste svi nevjerni Tome?Sigurno vam nije jasno,kako sad to?Ivica je oduvijek bio i biti će veliko srce Hrvatsko,zato ga volim ,jer kada te svi odbace uzdigneš se kao Feniks iz pepela.Bravo Ivek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije