Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS S DANSKOM

Vjerovali ili ne, hrvatske rukometašice još uvijek mogu proći u polufinale Eura

Rukometašice
Slavko Midžor/PIXSELL
12.11.2022.
u 07:00

Danska je dvije godine čekala na ovu utakmicu. Silno će nam htjeti uzvratiti za poraz u susretu za broncu na EP-u i to na njihovu parketu.

Rukometašice Hrvatske, vjerovali ili ne, još su uvijek u igri za polufinale Europskog prvenstva koje se trenutačno igra u Sloveniji (Ljubljana) i Sjevernoj Makedoniji (Skoplje). No, da bi bila druga u skupini, jer prvo mjesto je rezervirano za Norvešku, Hrvatska mora pobijediti Dansku i Švedsku, a trebat će nam i pomoć Mađarske koja bi trebala osvojiti najmanje bod protiv Slovenki. Naime, nikako ne smijemo, zbog visokog poraza od domaćina, doći u krug sa Slovenijom ako dvije ili tri ekipe budu imale isti broj bodova.

Pet utakmica u 10 dana

– Da, znamo da je još uvijek sve otvoreno. U našoj skupini samo je Norveška sigurna u polufinalu, a svi ostali, osim Mađarske, u igri su za polufinale. Da smo kompletni, ne bih strahovao za posljednje dvije utakmice u skupini. Ovako, bit će jako teško igrati protiv reprezentacija koje su kompletne. Nas je polako stigao i umor jer ćemo danas odigrati petu utakmicu u deset dana. Iskreno, radije bih da smo igrali u onoj drugoj skupini u kojoj su Španjolska, Njemačka, Crna Gora, Francuska i Nizozemska. Mi smo u skupini s tri skandinavske ekipe koje igraju strašno brzo i taj nam stil nikako ne odgovara – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Danska je dvije godine čekala na ovu utakmicu. Silno će nam htjeti uzvratiti za poraz u susretu za broncu na EP-u i to na njihovu parketu.

Besmisleno je uopće uspoređivati roster od prije dvije godine i ovaj danas. Naravno, govorim o našem sastavu. Danska ima sjajne igračice na svim pozicijama, a na nekima imaju i po dvije kvalitetne, primjerice na mjestu lijevog vanjskog pucača. Imaju izuzetno visoku vanjsku liniju i morat ćemo igrati obranu jako čvrsto, s izlascima na njihove šutere. Igraju brzo, a zanimljivo je da su njihovi najbolji strijelci na ovom turniru krila. Moramo zaustaviti brzi protok lopte upravo na krila. Mi se opet moramo osloniti na dobru obranu i naše vratarke. U napadu ide slabo, vidjeli ste i sami. Protiv Slovenije naša vanjska linija imala je šut 4 od 18, uz 12 tehničkih pogrešaka – istaknuo je izbornik.

Jesmo li danas kompletni?

– Za sada jesmo, premda sitnih problema imaju Blažević, Krsnik i Stela Posavec. Ako samo jedna od njih danas izostane, mi smo u velikom problemu. Nakon Danske slijede nam tri dana odmora do Švedske. Bilo bi sjajno kada bismo ostali u igri za polufinale do te zadnje utakmice – priča Šoštarić.

Za ovu generaciju važan će biti i ždrijeb za Svjetsko prvenstvo koji će se održati 19. studenog u Ljubljani.

U doigravanju za SP sudjeluje 20 reprezentacija. Dakle, imamo deset parova. Mi smo u skupini nositelja, no u onoj drugoj skupini ima itekako opasnih reprezentacija. Primjerice Češka, Ukrajina, Austrija, Slovačka... Naš cilj je plasirati se na Svjetsko prvenstvo i tamo biti među prvih sedam kako bismo izborili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Kvalifikacije su u travnju i mogu se samo nadati da ćemo do tada biti kompletni i, što je još važnije, bitno je da u tom trenutku sve naše igračice budu u dobroj formi – zaključio je Šoštarić.

Bolje se ne sjećati Slovenije

Na susret protiv Slovenije i uvjerljiv poraz naše rukometašice ne žele se vraćati...

– Bolje da se ne vraćamo na tu utakmicu te da se fokusiramo na Dansku. Što se tiče Danske, znamo da će biti željne uzvrata za onaj poraz od prije dvije godine. Mi moramo odigrati izuzetno borbeno u obrani, vratarke moraju biti na visokom nivou, a u napadu moramo biti strpljivi i ne smije brzo šutirati i gubiti lopte. Naravno, treba zaustaviti njihovu polukontru i kontru – rekla je Paula Posavec.

Hoće li sestra biti spremna?

– Ma hoće. Dobila je udarac u zglob, ali nije ništa strašno – dodala je Paula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije