Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOMOTO

Vikend u znaku autotrka

reli-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 18:00

Na području sjeverne i središnje Istre proteklog su vikenda održane dvije oktanske manifestacije. Riječ je o Prvenstvu Slovenije i Regionalnom prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama, održanom na istarskoj strani Učke, te o 19. Rally Istra Riviera Opatija 2008. odvoženog po 75 kilometara dugačkom itinereru na području Šušnjevice, Boljuna i Mandalenčića.

U Regionalnom prvenstvu Hrvatske Učkom je najbrže jurio Cvetko Jaketič (Klek, vw golf). Sa 7,071 sekundi zaostatka sustigao je Pazinjanin Nikola Dobrila (Istra Racing Team, honda civic). Na trećem mjesto "generalke" završio je Nikolin klupski kolega Lino Pauletić (peugeot 205). U konkurenciji slovenskih vozača najbolji je bio Samo Valant.

"Nabrijani" automobili brujali su i Pićanštinom. U dva dana održavanja relija najspretnije vožnje je pokazala slovenska posada Tomaž Kaučič i Peter Zorenč. Oni su, treću godinu zaredom, ponijeli najveći pehar. Hrvatskoj posadi koju čine Juraj Šebalj i Toni Klinc pobjeda je za izmakla za samo 1,1 sekundu.

Zanimljivo je bilo i na posljednjoj ovogodišnjoj utrci autoslaloma za PH u Dubrovniku. Prvo mjesto "generalke" odnio je Sanjin Prodan (Buzet Autosport, autobinachi). Na drugom mjestu je završio Riječanin Dejan Kopajtić osiguravši si tako prvo mjesto u ukupnom poretku PH u 2008. godini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije