Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji hrvatski skijaš

VIDEO Vratio se Filip Zubčić: Nakon 30 sati puta sam prilično strgan i jedva čekam naspavati se

Filip Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/14
25.02.2020.
u 08:41

Filip Zubčić samo će jedan dan biti kod kuće jer već u srijedu putuje u Hinterstoder gdje ga ovog vikenda očekuju nove utrke Svjetskog kupa

Negdje na isteku ovog ponedjeljka, nešto prije ponoći, zajedno sa svojim timom, u Hrvatsku se iz Japana vratio najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić.

Prvi hrvatski pobjednik jedne utrke Svjetskog kupa koji nije član obitelji Kostelić (ali ima svu njihovu potporu) bio je prilično umoran čemu je pridonijelo i, gotovo, jednosatno čekanje prtljage u zagrebačkoj zračnoj luci.

>> Pogledajte video s dočeka Zubčića

- Put je trajao preko 30 sati i prilično sam strgan i umoran i jedva čekam naspavati se. Ovaj jedan dan u Zagrebu iskoristit ću za maksimalan odmor - kazao je Filip i dodao:

- Prilično sam ponosan što sam baš ja taj koji je izborio prvu hrvatsku pobjedu u Svjetskom kupu nakon Janice i Ivice, no možda još nisam potpuno svjestan koliko veliki rezultat sam ostvario, a možda je i bolje tako jer ima još utrka do kraja sezone.

Filipa su u Zračnoj luci "Franjo Tuđman" dočekali ljudi iz Hrvatskog skijaškog saveza, prijatelji iz njegove skijaške karijere ali i oni izvan skijanja s kojima ide na utakmice Dinama čiji je veliki navijač. No, dočekala ga je i sestra Tamara, nekad i sama vrlo talentirana skijašica koja je karijeru prekinula zbog ozljeda.

Ovu pobjedu Filip je posvetio obitelji čiji je jedan član (tata Tomislav) stalno uz njega dok mama Jasna i sestra čine važan logistički krug oko njega.

- Ovo je uspjeh cijele moje obitelji, ali i mog tima kojeg čine moj dugogodišnji trener Marko Šuman, serviser Robert Horvat, fizioterapeut Zoran Pršo, a s nama je kao savjetnik i Ivica Kostelić i za sve nas je on sa svojim iskustvom od velike koristi.

Vratili su se i Filipovi reprezentativni kolege (Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega) koji su u daleki Japan pak putovali da bi ih tamo dočekala vijest o otkazivanju slalomske utrke zbog vremenskih neprilika što je razočaralo i Eliasova trenera Antu Kostelića. Doduše, kazao nam je trener savjetnik reprezentacije Ivica Kostelić, da nisu vremenski uvjeti baš bili takvi da se nije mogla održati utrka pa je ta odluka razočarala i mnoge druge slalomske specijaliste koji su u Naebu došli zbog jedne utrke koja, na koncu, nije niti održana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije