Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

VIDEO Varaždin i Istra remizirali, Teklić zabio jedan od najljepših golova sezone

Varaždin: Utakmica 11. kola SuperSport HNL, NK Varaždin - NK Istra 1961
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.09.2022.
u 19:59

Varaždin i Istra remizirali su pa su novopečeni prvoligaši ostali četvrta ekipa prvenstva sa 16 bodova, dok je Istra šesta s 13 bodova.

U prvom susretu 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Varaždin i Istra 1961 remizirali su 1:1. 

Domaćine je u vodstvo doveo njihov najbolji strijelac Tonio Teklić spektakularnim pogotkom u 37. minuti nakon ubačaja iz kornera i odbijene lopte. Izjednačujući pogodak zabio je Facundo Caseres u 69. minuti susreta.

>> JEDAN OD KANDIDATA ZA GOL SEZONE POGLEDAJTE OVDJE

Puljani su već u prvom poluvremenu dali do znanja da nisu došli u Varaždin samo braniti se, a do vodstva su mogli već u sedmoj minuti da je Mauro Perković bolje reagirao na ubačaj Frane Mlinara iz slobodnog udarca. U 20. minuti su gosti gotovo već počeli slaviti vodeći pogodak, kad se njihov najbolji igrač Ante Erceg ubacio iza leđa domaće obrane te uspio prebaciti Olivera Zeleniku, ali je loptu s gol-crte uspio izbaciti Luka Jelenić.

Središnjica prvog poluvremena prošla je u znaku opasnijih napada Varaždinaca, a jedna od opsada pulskih vrata završila je pogotkom. U 37. minuti je nakon udarca iz kuta lopta došla na 30-ak metara od vrata gostujuće momčadi, gdje ju je prihvatio Tonio Teklić. U prvom koraku se oslobodio svog čuvara i onda sa 25 metara lijevom nogom uputio snažan i precizan udarac u gornji desni kut Istrinih vrata pokraj nemoćnog Ivana Lučića.

Pokušao je na sličan način ugroziti vrata gostiju i Matija Katanec, ali je njegov dalekometni pokušaj s lijeve strane prošao pokraj desne vratnice.

Istra je pred kraj prvog poluvremena bila jako blizu izjednačujućem pogotku. Erceg je ponovno bio u središtu zbivanja. U 43. minuti je primio loptu u srcu kaznenog prostora, pucao u padu, ali je Oliver Zelenika dobro pokrio taj udarac.

Puljani su bolje otvorili drugi dio. Nakon 15 minuta je Vinko Petković pucao iz okreta sa desetak metara, ali je lopta otišla preko grede.

No, devet minuta poslije Istra 1961 je izjednačila. Luka Jelenić, koji je spasio gol Varaždina u prvom poluvremenu, nije dobro zahvatio loptu koju je prihvatio Facundo Caseres na rubu kaznenog prostora. Argentinski veznjak je ostao nečuvan i preciznim udarcem svladao je Zeleniku za 1:1.

U završnici dvoboja Varaždin je stvorio nekoliko izglednih prilika. Fran Brodić je u 84. minuti izašao sam pred Lučića, pucao sa 7-8 metara iskosa s lijeve strane, ali je pogodio gostujućeg vratara u prsa. Nakon udarca iz kuta Jozo Stanić je pucao glavom preko vrata. U 87. minuti ponovno se u prilici našao Brodić, ali je njegov udarac glavom, nakon Teklićevog ubačaja, završio pokraj vratnice.

Iako je Varaždin ozbiljnije prijetio i imao na kraju više udaraca prema vratima Istre (16:4), a gosti su kao i u mnogim utakmicama u dosadašnjem dijelu sezone ostvarili prevlast u posjedu lopte, do kraja nije bilo golova.

Varaždin je tako ostao četvrta ekipa prvenstva sa 16 bodova, dok je Istra šesta s 13 bodova. 

Standings provided by SofaScore

>> Pogledajte i video: Dinamo spektakularno srušio Chelsea na Maksimiru

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije