Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SISTEM 'CHALLENGEA'

Video tehnologija po prvi puta u hrvatskom futsalu: Neće biti kao VAR u nogometu

Zagreb: Konferencija malonogometne reprezentacije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo
Emica Elvedji/PIXSELL
08.01.2022.
u 12:51

''Video tehnologija u futsalu razlikuje se od VAR-a kakvog znamo iz velikog nogometa. Ovdje nema dodatnih video sudaca u reportažnim kolima, a i momčadi imaju mogućnost pozivanja tzv. 'challengea', u svakom poluvremenu po jedan'', rekao je Vedran Prga, predsjednik organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa

Nakon što je futsal verzija VAR-a imala premijeru na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Litvi, došlo je vrijeme da i hrvatski suci dobiju priliku suditi uz pomoć video tehnologije.

U sklopu finalnog dana Zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsal turnira u regiji i najmasovnijeg u mlađim kategorijama, imat ćemo priliku vidjeti ovaj pilot projekt. Organizatori iz godine u godinu uvode zanimljive inovacije, a ove godine su nakon pomnog promišljanja i dugih analiza odlučili uvesti video tehnologiju, po uzoru na FIFA-in Video support, za finalne utakmice ovog prestižnog turnira.

''Video tehnologija u futsalu razlikuje se od VAR-a kakvog znamo iz velikog nogometa. Ovdje nema dodatnih video sudaca u reportažnim kolima, a i momčadi imaju mogućnost pozivanja tzv. 'challengea', u svakom poluvremenu po jedan."

"Smatramo kako hrvatski futsal mora ići prema naprijed, a naš turnir trudi se svake godine dati mu dodatan vjetar u leđa pa neka ovo bude i prvi korak prema uvođenju video tehnologije u sva službena natjecanja u Hrvatskoj'', rekao je Vedran Prga, predsjednik organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa.

Dodajmo kako se u nedjelju igraju finalne utakmice svih kategorija na ovom turniru, a u glavnom susretu, finalu ženskog dijela turnira, igraju ŽMNK Dinamo i slovenski KCG Team.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije