Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVACIJA

VIDEO Sutkinja pokazala prvi bijeli karton u povijesti: Revolucionarni potez stigao u nogomet

Screenshot / Arena Sport
23.01.2023.
u 12:54

Benfica je dobila 5:0 i prošla u polufinale portugalskog kupa, a sada je prvi put pokazan bijeli karton

Na utakmici ženskih selekcija portugalskih velikana Benfice i Sportinga dogodio se presedan, glavna sutkinja pokazala je prvi bijeli karton u nogometnoj povijesti. Svi su ostali u čudu, ali bijeli karton nije namijenjen za sankcije kao što je to slučaj s crvenim i žutim kartonima, već za pohvalu u slučaju fair-play ponašanja. 

Što se dogodilo? U posljednjim trenucima prvog poluvremena, pri rezultatu 3:0 za Benficu, jedna nogometašica osjetila je slabost nakon čega je reagiralo medicinsko osoblje obje momčadi. Nakon što se dramatična situacija smirila, sudac je pokazao bijeli karton prema objema klupama, dok su navijači pljeskom popratili sučevu gestu.

 

 

Ovaj potez portugalske sutkinje Catarine Campos još nije prerastao u nogometnu praksu, ali je svakako jedan od noviteta poput dužih sudačkih nadoknada kao što je to bilo na nedavnom katarskom Mundijalu

Standings provided by Sofascore

Komentara 5

Avatar Zavratnica
Zavratnica
14:12 23.01.2023.

Dobro da nije pokazala bijele miševe.

PO
poluvodič
15:29 23.01.2023.

Ja sam uvijek za novitete u sportu ali ovo fakat nema smisla.. možda na kakvim dječjim utakmicama ili juniorskim natjecanjima..

Avatar Tombstone
Tombstone
13:40 23.01.2023.

Ovo postaje vic. Od sutkinja prek VARa do bijelih kartona. Uskoro ce biti I peti sudac koji ce kod nerjesene rege odlucivati koja se ekipa vise zalagala I ista ce dobiti pola boda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije