Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 75. rođendan lige

VIDEO Slavni Nijemac čak trojicu Hrvata proglasio za najbolje u povijesti! Evo koji su to

FIBA EuroBasket press conference.
Foto: Malte Ossowski/SVEN SIMON/DPA
1/2
01.04.2022.
u 15:02

Nowitzki je odabrao deset igrača od ponuđenih 20, složio je dvije petorke, a u prvu je smjestio našeg Dražena, dok je Tonija Kukoča odabrao za drugu petorku

NBA liga ove godine slavi svoj 75. rođendan, a tim povodom odlučili su sastaviti mnoge 'All star' liste. Među njima je i ona europska za koju trenutačno glasaju mnoge legende. NBA Europe je odredio 20 najboljih europskih igrača, a među njima našla su se i tri Hrvata: Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa.

>> Pogledajte video:

Sada je svoju idealnu momčad sastavljao Dirk Nowitzki, ali naravno, sebe nije uzeo u obzir.

Nowitzki je odabrao deset igrača od ponuđenih 20, složio je dvije petorke, a u prvu je smjestio našeg Dražena, dok je Tonija Kukoča odabrao za drugu petorku.

Za playmakera prve petorke odabrao je Tonyja Parkera, dok je njegov drugi izbor bio Dražen Petrović. U prvu petorku smjestio je i dvije aktualne zvijezde, Giannisa Antetokounmpa i Luku Dončića. Kao petog je odabrao Španjolca Paua Gasola.

Drugih pet košarkaša nije birao po pozicijama. Prvi odabir bio je Nikola Jokić, drugi njegov sunarodnjak Detlef Schrempf, a treći Predrag Stojaković . Potom je odabrao našeg Tonija Kukoča za kojeg je rekao "da ga jako voli", a posljednji pick bio je legendarni Arvidas Sabonis.

>> Marić u Rudešu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije