Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI IM KAZNA

VIDEO Skandal u Formuli 1: Verstappen uhvaćen kako sabotira Hamiltona? Procurila i snimka

F1 Grand Prix of Brazil
HOCH ZWEI
13.11.2021.
u 12:09

Službena kazna očekuje se tijekom današnjeg dana, ali stigao je i dodatni 'plot twist'. Naime, jedan je gledatelj snimio Maxa Verstappena kako se predugo zadržao kod Hamiltonovog bolida i kako je baš oko krila nešto dirao

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) kažnjen je s pet mjesta unazad na startu za VN Brazila koja se vozi u nedjelju zbog promjene motora iznad dopuštene kvote za sezonu, objavila je njegova momčad Mercedes u petak. Ta se kazna neće primijeniti na startu kvalifikacijske sprint utrke u subotu na stazi Interlagos u Sao Paulu.

No, tu nije kraj mukama za Britanca. Naime,  FIA-in tehnički delegat Jo Bauer pronašao je nepravilnosti na njegovom bolidu.

- Gornji pomični element na stražnjem krilu bolida broj 44 provjeren je radi utvrđivanja usklađenosti s člankom 3.6.3 Tehničkog pravilnika. Ispunjen je minimalni razmak među elementima, ali maksimalni razmak od 85 mm, kada je DRS sustav u funkciji, ne zadovoljava kriterije - napisao je Bauer u izvješću. U prijevodu, Hamiltonu su se lakše otvarala krila što je njegovom bolidu davalo dodatnu brzinu. 

Službena kazna očekuje se tijekom današnjeg dana, ali stigao je i dodatni 'plot twist'. Naime, jedan je gledatelj snimio Maxa Verstappena kako se predugo zadržao kod Hamiltonovog bolida i kako je baš oko krila nešto dirao. 

Video sporne situacije pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, u utrci za naslov prvaka Verstappen ima 19 bodova više od Hamiltona, a četiri su utrke ostale do kraja sezone, uključujući i brazilsku u nedjelju u 18 sati po hrvatskom vremenu.

VN Brazila je treća utrka i zadnja ove sezone (nakon Velike Britanije u srpnju i Italije u u rujnu) koja ima novi format sa kvalifikacijskom sprint utrkom čiji će rezultati odrediti pozicije na startu u nedjelju. Klasični oblik kvalifikacija održat će se u petak i prema njemu će biti određen pozicije za start kvalifikacijske sprint utrke.

Komentara 4

Avatar Bill Carson
Bill Carson
12:37 13.11.2021.

laži.. Max je uhvaćen kako pregledava Mercedes koji je varao. I sada je Max kao negativac, a ne Mercedes koji vara zadnjih 10 godina.

DU
Deleted user
14:13 13.11.2021.

ne gledam formulu otkad zuje ko trube i vuvuzele odn. otkad su prešli na "nova pravila" i "nove bolide" (smeće) . to nije ista formula 1 i nemože se uspoređivat nit jednako vredovat ko sa onom u doba Sene, Prosta, Hilla, Schumahera.... nit je isto bodovanje nit broj utrka.

MO
modovisisajteMaraschino
13:41 13.11.2021.

Nešto dirao? Gdje je dokaz o sabotaži? Istina je da je Mercedes varao sa DRS-om pa sad optuži Maxa da se ne priča o varanju. Bit će zanimljivo vidjeti konkretne kazne za Merc i eventualno Maxa. On je izgleda morao namjerno nedozvoljeno ući da dokaže varanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije