Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NA VRH

VIDEO Rijeka demonstrirala kvalitetu i moć protiv Gorice. Sopićeva momčad stigla do 22. pobjede (3:0)

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a
Nel Pavletic/PIXSELL
Autori: Hina, Stjepan Meleš
21.04.2024.
u 21:27

Pogotke su za Rijeku protiv Gorice postigli Marko Pjaca u 68., Mirko Marić u 80. te Bruno Goda u 89. minuti. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice.

Dugo vremena su nogometaši Rijeke tražili put do pogotka protiv Gorice na svojoj Rujevici, ali su na kraju ipak slavili s uvjerljivih 3-0 (0-0) u dvoboju 31. kola HNL-a. Ova pobjeda vratila je Rijeku na prvo mjesto ljestvice nakon što je kratko na samom vrhu bio Dinamo poslije pobjede 1-0 protiv Lokomotive. Rijeka sada ima 71 bod, dok je Dinamo na 69. Pogotke su za Rijeku protiv Gorice postigli Marko Pjaca u 68., Mirko Marić u 80. te Bruno Goda u 89. minuti. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice. Pogotke možete pogledati OVDJE

Gorica je vrlo dobro odigrala uvodnih dvadesetak minuta te je nekoliko puta zaprijetila favoriziranoj Rijeci. Soldo je prvi pokušao za goste u drugoj minuti, ali je Labrović bio spreman. Još je bolja šansa Gorice bila Vujnovića, dok su s domaće strane u samom uvodu prijetili Obregon, Fruk i Janković. Rijeka je od 20. minute zagospodarila travnjakom na Rujevici, ali Velikogoričani su se vrlo odgovorno i borbeno branili te nisu vodećem sastavu dopuštali previše napadačkih mogućnosti.

Na samom startu drugog poluvremena opet je prva zaprijetila Gorica. Mitrović se u 49. minuti našao u odličnoj situaciji, ali se umjesto udarca odlučio za asistenciju Vujnoviću, ali Rijeku je u toj akciji spasio Goda. U 57. minuti Rijeka je imala najbolju šansu dotad na ogledu, ali je Ivanović iz vrlo dobre situacije neprecizno pucao glavom. Rujevica je ipak proključala u 68. minuti. Pašalić je ubacio, a iz vrlo teške situacije Pjaca je odlično reagirao i glavom pogodio za 1-0.

Novo oduševljenje dogodilo se u 80. minuti kada je Rijeka potvrdila novu pobjedu i povratak na vrh ljestvice. U stvorenoj velikoj gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje je reagirao Marić koji je pogodio za 2-0. Devet minuta kasnije Marić je bio asistent, a Goda je odlično drugo poluvrijeme Rijeke zaključio pogotkom za konačnih 3-0. Ranije tijekom nedjelje nogometaši Dinama su pobijedili u Kranjčevićevoj ulici Lokomotivu s 1-0 (0-0). Pogodak odluke postigao je Sandro Kulenović u 60. minuti, a Dinamo je time nastavio raditi pritisak na Rijeku s kojom vodi borbu za naslov prvaka. Lokomotiva je ostala na petom mjestu te ima bod manje od četvrtog Osijeka.

U subotu je Istra 1961 iskoristila igrača više te je u gostima pobijedila Osijek 2-1. Za pulski sastav su strijelci bili Vuk u 39. i Ekong u 51. minuti, a za Osječane Lovrić u 14. minuti. Hajduk je prekinuo negativan niz te je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini je pogodak dao Trajkovski u 12. minuti.

Posljednju utakmicu kola igraju Rudeš i Varaždin u ponedjeljak, s početkom u 17 sati.

Tijek utakmice:

90' Kraj utakmice i pobjeda Riječana.

90' Četiri minute nadoknade.

89' Goda je pogodio i osigurao sva tri boda za Rijeku!

86' Izašao je Fruk, a ulazi Bogojević.

80' Nakon velike gužve i puno odbijanaca Mirko Marić spretno skreće loptu u mrežu nakon udarca Petroviča za 2:0!

76' Izašao je Pašalić, ušao je Veiga.

75' Rijeka je odradila kontru, pucao je Pašalić ravno u Banića.

68'  Pašalić je ubacio s desne strane, a Pjaca je fantastičnim udarcem glavom iz vrlo teške pozicije od travnjaka pogodio mrežu nemoćnog Banića!

61' Nakon velike gužve u 16 metara Maloča je očistio pokušaj Galešića sa gol linije. 

57' Pjaca je lijepo izbacio Godu na lijevoj strani koji ubacuje u 16 metara, a Ivanović promašuje veliku priliku. Lopta je dirala gredu. 

56' Fruk je gađao iz kornera, Banić je to krajnjim naporom izbacio.

52' Izašli su Hodža i Obregon, ušli su Pjaca i Mirko Marić. 

49' Mitrović je malo iskosa izašao sam na Labrovića, mogao je pucati, ali je želio biti nesebičan i pokušao je vratiti loptu Vujnoviću. Goda je u zadnji trenutak očistio opasnost.

46' Izašao je Janković kod Rijeke, ušao je Ivanović.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Poluvrijeme.

45' Dvije minute sudačke nadoknade.

40' Velika prilika za Goricu, Vujnović je nakon odbijene lopte zatresao gredu, ali bilo je zaleđe. 

35' Fruk je dobio žuti karton.

28' Pašalić je opasno pucao pokraj zida, ide to malo iznad gola.

27' Pršir je dobio žuti karton zbog potezanja u opasnoj zoni Gorice, bit će slobodan udarac za Rijeku.

21' Fruk je jako dobro pucao iz daljine, ali otišlo je to pokraj gola Banića.

15' Rijeka je tražila igranje rukom, no Krizmanović je trbuhom blokirao udarac Jankovića.

8' Rukavina je ubacio, Štiglec prebacio na Vujnovića, ali njegov udarac glavom brani Labrović. 

7' Obregon se othrvao obrani Gorice i pucao iskosa u petercu, no zatresao se vanjski dio mreže Banića.

2' Gorica je prva zaprijetila. Smolčić je ostao na centru izgubio loptu, Rukavina je pronašao Soldu, ali njegov šut iskosa brani sigurni Labrović.

1' Počeo je četvrti ovosezonski sraz današnjih aktera.

SASTAVI

Rijeka: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda – Petrovič – Pašalić, Hodža, Fruk, Janković– Obregon

Gorica: Banić – Leš, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Mrzljak, Soldo – Mitrović, Pršir, Rukavina - Vujnović

Konkurent za naslov Rijeka u 31. kolu SuperSport HNL-a od 17:30 na Rujevici dočekuje momčad Gorice. Momčad Željka Sopića privremeno se nalazi na drugom mjesto nakon što je Dinamo u gradskom derbiju slavio protiv Lokomotive. Rijeka je veliki favorit iako će protiv Gorice morati igrati bez Lindona Selahija, koji je suspendiran zbog akumuliranih kartona. Također, u sastavu neće biti ni Marka Pjace koji ima problema s koljenom i Sopić neće ništa riskirati.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar rubinet
rubinet
21:12 21.04.2024.

Ponovno pao pogodak. Petrović probio protivnike.

Avatar rubinet
rubinet
21:08 21.04.2024.

Pjaca polučio prekrasan pogodak. Publika poludjela.

BI
billynik
20:16 21.04.2024.

Ovaj prekršaj na Mitrovicu zaslužuje crveni karton a on nije dobio ni žuti. Sudci su nam stvarno loši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije