Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOFFENHEIMOVA PERJANICA

VIDEO Pogledajte Kramarićev gol: Zabio za izjednačenje

Foto: reuters
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.04.2022.
u 19:37

Nakon 32. kola Bundeslige i dalje je napeto na samom dnu ljestvice. Hertha je imala meč-loptu za spas, na gostovanju kod Arminije, ali je u nadoknadi primila pogodak za 1-1

U posljednjem subotnjem susretu 32. kola Bundeslige postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Freiburga su u gostima svladali Hoffenheim 4-3. Nakon što je Sallai u 23. minuti doveo goste u vodstvo uslijedio je preokret kojeg je inicirao hrvatski nogometaš Andrej Kramarić. Prvo je u 32. minuti lijepo na prvoj vratnici pokupio loptu za svoj peti ligaški gol u sezoni i 1-1, dok je početkom drugog dijela asistirao Stilleru za 2-1 Hoffenheima.

No, imao je Freiburg pripremljen odgovor i to u vidu tri pogotka (Guenter, Hoeler i Woo-Yeong), dok je u završnici Rudy samo smanjio na konačnih 3-4.

Ovom pobjedom je Freiburg preskočio Leipzig te je došao na četvrto mjesto ljestvice s istim brojem bodova kao treći Bayer, no Freiburg ima utakmicu više u odnosu na te klubove. Hoffenheim je ostao osmi.

Kramarićev gol pogledajte OVDJE.

Nakon 32. kola Bundeslige i dalje je napeto na samom dnu ljestvice. Hertha je imala meč-loptu za spas, na gostovanju kod Arminije, ali je u nadoknadi primila pogodak za 1-1. 

Golom Tousarta u 55. minuti Berlinčani su poveli i imali u džepu tri boda koja bi im garantirala mirniju završnicu sezone u posljednja dva kola, no u 91. minuti je izjednačio Nilsson. Usporedno s tim je Stuttgart na domaćem terenu izjednačio protiv Wolfsburga na 1-1 pa Stuttgart i dalje može dostići Herthu na ljestvici, kao i što pretposljednja Arminija može uloviti Stuttgart, od kojeg ima dva boda manje.

Wolfsburg je kod Stuttgarta vodio golom Brooksa u 13. minuti, ali je u 89. izjednačio Fuehrich. Za Stuttgart je, pak, cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Prvak Bayern je gostovao u Mainzu gdje je poražen 1-3. Bodovi nikome nisu bili neophodni, a takvu situaciju domaćin je iskoristio za bacanje na koljena velikog suparnika. Burkardt i Niakhate su bili strijelci za Mainz u prvom, a Barreiro u drugom poluvremenu. Jedini gol za Bayern je dao Lewandowski. Mladi 18-godišnji hrvatski nogometaš Gabriel Vidović ušao je u igru za Bayern u 67. minuti, dok je četiri godine stariji Josip Stanišić ušao deset minuta kasnije.

Izgubila je i Borussia i to u Dortmundu od Bochuma s 3-4. Nakon samo osam minuta Bochum je imao dva gola prednosti (Polter i Hottmann), ali je potom na scenu stupio Erling Haaland koji je zabio tri pogotka, dva iz jedanaesterca, za vodstvo Borussije 3-2. Tu nije bio kraj preokretima, a u zadnjih deset minuta su Locadia i Pantović (jedanaesterac) rušili domaćina i postavili konačno gostujuće slavlje od 4-3.

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić ostao je na domaćoj klupi tijekom cijele utakmice.

Tijekom subote još će igrati Hoffenheim i Freiburg. U ponedjeljak će ovo kolo zaključiti Bayer - Eintracht te Borussia (M) - Leipzig.

Bundesliga, 32. kolo:

Borussia (D) - Bochum 3-4 (Haaland 18-11m, 30-11m, 62 / Polter 3, Hottmann 8, Locadia 81, Pantović 85-11m)

Stuttgart - Wolfsburg 1-1 (Fuehrich 89 / Brooks 13)

Mainz - Bayern 3-1 (Burkardt 18, Niakhate 27, Barreiro 57 / Lewandowski 33)

Augsburg - Koeln 1-4 (Niederlechner 73 / Thielmann 12, Uth 15, Modeste 63-11m, 77)

Arminia - Hertha 1-1 (Nilsson 90+1 / Tousart 55)

Hoffenheim - Freiburg (18.30 sati)

Petak:

Union Berlin - Greuther Fuerth 1-1 (Michel 72 / Hrgota 33)

>> Umro Mino Raiola:

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
12:30 01.05.2022.

A da ste slucajno naslovili ovaj clanak sa naslovom " Kramaricev gol u teskom porazu na domacem terenu koji su se zaredali" mozda bi opisali pravu situaciju kluba koji u Bundesligi vrijedi manje od Gorice u HNL-u. Sa sadsnjim 8. mjestom na tablici nisu niti kandidati za konferencijsku ligu i usporedivi su sa Goricom ili Lokomotivom sa vidljivim trendom prema nazadku na tablici. Valjda sad kad konacno vidite da Hajduk nece biti prvak trebate neke nove storije da nebi sve ostalo na talentiranom drugoligasu iz Austrije. Sad Vam ostaje samo nada da Lokomotiva pobjedi Dinamo ali i to nece nista promjeniti na tablici u redosljedu, a jedino pitanje koje jos ostaje otvoreno je dali ce Hajduk biti 2.,3. ili najvjerojatnije 4. pozavrsetku sezone u kojoj cak i najbolji suci nisu smijeli suditi utakmice gdje igra Hajduk a kralo se je i Osijeku, i Dinamu i Rijeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije