Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNITED UZEO FA KUP

VIDEO Pogledajte kiks Joška Gvardiola na prepunom Wembleyju u najznačajnijoj utakmici

FA Cup - Final - Manchester City v Manchester United
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/4
25.05.2024.
u 16:50

Naš reprezentativac htio je glavom spustiti loptu za vratara Ortegu koji je već istrčao s gola. Gvardiol to tad očito nije vidio, pa je prejako uputio loptu za Ortegu

U Londonu se ove subote igrao veliki finale najstarijeg nogometnog natjecanja u povijesti, engleskog FA kupa. Dvije momčadi iz Manchestera, City i United odlučivale o pobjedniku. Aktualni engleski nogometni prvak igrao je protiv tek osmoplasirane momčadi s ljestvice u Premier ligi. No, Manchester United uspio je s 2:1 pobijediti City i na taj je način izborio grupnu fazu Europske lige. Kroz prvenstvo Europu nisu izborili, tako da će šestoplasirani Chelsea ići u Konferencijsku ligu, a sedmi Newcastle neće igrati europski nogomet.

Od prve minute u dresu Cityja igrala su dva hrvatska reprezentativca, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. Upravo je Gvardiol bio jedan od krivaca za prvi gol Uniteda na dvoboju. Igrala se 30. minuta kada je Dalot poslao jednu dugu loptu prema naprijed, a u trku su bili Gvardiol i strijelac Garnacho. Naš reprezentativac htio je glavom spustiti loptu za vratara Ortegu koji je već istrčao s gola. Gvardiol to tad očito nije vidio, pa je prejako uputio loptu za Ortegu. Ona mu je pobjegla, a Alejandru Garnachu nije bilo teško zabiti na prazan gol.

KIKS GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE

Do poluvremena je United i povećao svoje vodstvo, u 39. minuti za 2:0 zabio je Kobbie Mainoo nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Garnacho i Bruno Fernandes. Na 2:1 uspio je smanjiti Jeremy Doku u 87. minuti, ali City nije uspio pronaći načina da zabije i drugi gol za izjednačenje. Upravo je Doku na poluvremenu zamijenio našeg Matea Kovačića, dok je Gvardiol odigrao cijelu utakmicu.

Komentara 1

Avatar Semper5
Semper5
18:49 25.05.2024.

To je kiks golmana, a ne Gvardiola. 99% krivica golmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije