Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLMOV NASLJEDNIK

VIDEO Mladi argentinski majstor na korak je od Dinama, pogledajte što zna

Matías Godoy
Foto: Screenshot
1/2
04.02.2020.
u 07:00

- Znate ga svi, ne kao ja, ali on treba ići na promatranje. Nemoguća je ta energija oko Dinama, samo ga to zanima, igrači, momčad, uvjeti - govori o svom bratu Zoran Mamić

Od predstavljanja pri povratku u Dinamo Zoran Mamić nije izlazio u javnost, odlučio se na to sada, kad je krenula nova polusezona.

– Ne volim iskakati iz paštete, a i zbog svega oko mene bolje je da me nema previše – objasnio je u hodu sportski direktor Dinama.

Je li za vas završio prijelazni rok ili još traje?

– Traje iako sam siguran da neće biti nekakvih velikih fluktuacija, ali mi smo mirni – kaže Mamić.

Dolaze novi ‘Olmići’

No, bit će dolazaka, dolazi mladi argentinski reprezentativac Matías Godoy?

– To je još dijete od 18 godina, mladi reprezentativac, veliki talent koji bi ovih dana trebao doći da to završimo.

On bi bio za B momčad, po potrebi trenirao s prvom momčadi. Karačić iz Lokomotive? Da, zna se da je potpisao ugovor s nama, a do ljeta ostaje u Lokomotivi.

Jeste li zadovoljni transferom Danija Olma ili ste očekivali više u financijskom smislu?

– Teško je reći, definitivno smo mogli napraviti više, ali odluka nije bila samo naša. Teoretski smo mu mogli reći – ne možeš ići u Leipzig, ali to ne bi bilo korektno i nismo radili problem. Pojavile su se i veće ponude, iako će ovo biti najveći posao, uz Danija nisu nerealni bonusi uz tih fiksnih 18,5 milijuna eura, to su realni bonusi, plus 20 posto kod budućeg posla.

A on ima u Leipzigu izlaznu klauzulu od 80 milijuna eura. Dani je inzistirao, nije htio u Englesku i Italiju. Da smo dobili još dan ili dva, vjerojatno bi bio u Bayernu, ali on je baš inzistirao na Leipzigu. Treba to uvažiti. Pa, kad je dolazio iz Barcelone u Dinamo, svi su rekli da je čudak, možda i sad kažu tako jer je otišao u Leipzig.

Možda dečko vidi nešto što mi ne vidimo, pokazao je da je tako – kazao je Zoran Mamić i najavio da bi moglo biti i novih mladih igrača, možda malih “Olmića”:

– Radimo na nekim stvarima, mladim igračima, ali to su zasad igrači između druge i juniorske momčadi, ali igrači koji su u svojoj dobi velika imena iz velikih klubova, ali o tome kad se i ako se završi.

Što je s Theophileom, još nije potpisao novi ugovor, a ovaj mu ističe ovog ljeta?

– Još nije riješena situacija i nisam sretan zbog toga, ali se nadam da ćemo i to završiti. Svi znaju da je riječ o kvalitetnome igraču, kojem istječe ugovor i nude sve i svašta. No siguran sam da zemlje iz kojih ga traže neće biti baš prihvatljive njegovoj obitelji. Želimo da ostane, a ako ne, onda će nas to tjerati da razmišljamo o nekom drugom.

Sezona je od ljeta čudesna, ima li nešto čime niste zadovoljni?

– Prvo, kad bih mogao nešto popraviti, onda je to ona zagrebačka utakmica sa Šahtarom. I ono što bih želio, to je da saživi ta ideja o gradnji stadiona, sve je to još verbalno, a ništa na papiru. Vjerujem da će grad sve pokrenuti, a mi želimo biti dio svega toga, ali mi ne donosimo odluke o tome. Treba nam i kamp, imamo premalo terena.

Postoji li na ljeto opasnost od osipanja, odlaska četiri-pet najboljih igrača?

– Ne možemo točno predvidjeti, ali sigurno četiri-pet neće otići, a sad kako će biti s Livakovićem, Petkovićem, Oršićem, Morom... pojedinačno, ne znam.

Sretni smo s Bjelicom

Znamo da ste u kontaktu s bratom Zdravkom, kako on gleda na sve u Dinamu?

– To vam ne mogu prepričati, imamo dnevno stotinu poziva. Znate ga svi, ne kao ja, ali on treba ići na promatranje. Nemoguća je ta energija oko Dinama, samo ga to zanima, igrači, momčad, uvjeti.

Ne razgovaramo o sudskome postupku, ne razgovaramo o djeci, osim ako za njih nešto treba napraviti, samo Dinamo i Dinamo, nevjerojatna energija. S time što je sad puno mirniji, puno je lakše s njime sada razgovarati – kaže mlađi Mamić.

Puno nas ljudi pita kako ćete zadržati Bjelicu nakon svega što je napravio i što radi s Dinamom?

– On je ljetos potpisao novi ugovor, a ako bi ga netko želio kupiti, ne bi prošao baš jeftino, ako bi uopće prošao. Mi smo s njim sretni i zadovoljni, i on ima dobre uvjete, niti jedan trener u Dinamu, pa ni Halilhodžić, nije imao takve uvjete, tako da mislim da su obje strane zadovoljne – kazao je Zoki i rekao što mu se nije svidjelo kod Bjelice:

– Nije mi se svidjela njegova izjava da je Olmo produkt roditelja. OK, roditelji i odgoj jesu s jedne strane, ali Olmo je produkt Dinama. U Olmovoj generaciji bilo je 36 igrača, a samo jedan igra seniorski nogomet, rezerva je u Betisu

Komentara 1

DU
Deleted user
13:51 04.02.2020.

nek'm nam živi Dinamo i majka Hrvatska! BBB ZG

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije