Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA WIGANA

VIDEO: Kranjčar zabio u ekshibiciji Tottenhama od čak 9:1!

Tottenham, Wigan
Foto: Pixsell
1/7
22.11.2009.
u 18:06

Navijačima Wigana od danas je broj 13 svakako nesretan. U 13. kolu Premiershipa posjetili su White Hart Lane i dobili od Tottenhama čak devet golova!

Punih 50 minuta gosti su se nadali čak i bodu, gubili su tada samo sa 1:0 nakon što je u 9. minuti Peter Crouch pogodio glavom iz blizine na dodavanje brzonogog Lennona. Nakon toga se ukazao Jermain Defoe i postao junak kola, jesenskog dijela prvenstva, ali vjerojatno i cjelokupne sezone.

Engleski reprezentativac je u sedam minuta, od 51. do 58. minute, zabio drugi najbrži hat-trick u povijesti engleskog Premiershipa, dodao još dva, u 69. i 87. minute te odveo Tottenham do najveće pobjede u povijesti kluba.

Obrana Wigana je u brojnim trenucima izgledala smiješno, a kod dva pogotka su gostujući braniči izravno dodali Defoeu ili propustili loptu koja je bila "čisto" njihova. Kod ostalih pogodaka su izgledali kao u početnim "levelima" nogometnih PC igara, a strijelac jedinog, teško je reći počasnog pogotka, za Wigan bio je Scharner u 57. minuti.

Za mjesto u povijesti pobrinuo se Niko Kranjčar, kada je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade snažnim udarcem sa 12 metara pogodio točno ispod prečke te postavio konačnih 9:1, dok je u 40. minuti zaradio žuti karton.

Vedran Ćorluka je odigrao svih 90 minuta, a za dobar posao u napadu pobrinuo se u akciji za 4:1, kada dao odličnu loptu Lennonu na desni bok. Nakon toga je i izravno asistirao Defoeu za 6:1.

Tottenham je u savršenom danu uputio 14 udaraca unutar okvira suparničkog gola, a čak je devet lopti pronašlo cilj! Najuvjerljivija mu  je to pobjeda otkad postoji Premiership, a ujedno se radi i o najvećoj pobjedi jedne momčadi u Premiershipu od 1995. kada je Manchester United sa 9:0 razbio Ipswich.

Wiganu je to, pak, bio najgori ligaški dan u povijesti. Dosad su najteže poraženi 1990., kada je sa 6:1 bolji bio Bristol City. Na posljednja su dva gostovanja nogometaši Roberta Martineza primili 13 golova.

Defoe je postao tek treći igrač koji je u Premiershipu zabio pet pogodaka. Prije njega pošlo je to za nogom Alanu Sheareru i Andyju Coleu. Unatoč fantastičnoj predstavi, Defoe nije niti igrač koji je upisao najbrži hat-trick. Brži je bio Robbie Fowler, kada je 1994. godine hat-trick zabio Arsenalu u dresu Liverpoola.

- Cijela momčad odradila je izvanredan posao, dok je pet golova Jermaina Defoea uistinu posebno postignuće - počeo je trener Harry Redknapp o golgeteru koji je s pet postignutih pogodaka došao do čela ljestvice najboljih premierligaških strijelaca s 11 golova.

- Činio mi se vrlo raspoložen ovih dana na treninzima i nadao sam se da će to raspoloženje prenijeti na utakmicu. Lijepo je kad u sastavu imate napadače koji zabijaju puno golova. Robbie Keane ove je sezone jednom prilikom zabio četiri, Peter Crouch tri. To je jako dobro za momčad.

Posebno je trener pohvalio Niku Kranjčara.

- Niko je danas bio apsolutno fantastičan. Osjetio sam njegovu vještinu, sposobnost, proigravanje, sve što je danas napravio bilo je dobro. Zaslužio je taj gol na kraju (za 9-1, op. a.) jer mislim da je bio veličanstven.

Premiership, 13. kolo:
Tottenham – Wigan 9-1 (Crouch 9, Defoe 51, 54, 58, 69, 87, Lennon 64, Kirkland 88-ag, Kranjčar 90 / Scharner 57)

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:19 22.11.2009.

Poštovani Hrvati. Imam za vas novu šalu koja kroži po Sloveniji.. U školi pita učiteljica maloga Ivicu koga on to voli .. I mali Ivica odgovori: Ja ne volim oca, jer je stalno odsutan i na poslovnom putu. A pitaa učiteljica: Voliš li ti svoju majku ?. Ivica odgovara: ne volim ni majku jer ona stalno odlazi od kuče na kavicu sa prijateljicama. Pa upita učiteljica: Pa koga onda ti voliš Ivice ? Dečko odgovori: Ja volim Hrvatsku nogometnun reprezentaciju jer ona ostaje doma... Naka vama bude lijep dan i uspješan tjedan..

EB
eustahije_brzić
18:29 22.11.2009.

Maknut ćemo vam gol koji je kod nas, Austrijanci drugi kod sebe i gdje će te onda trenirati?

SO
sonda1
20:12 22.11.2009.

Pa u Južnoj Africi, a gdje bi drugdje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije