Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

VIDEO Juventus jedva iščupao tri boda protiv Frosinonea: Spasio ih gol srpskog napadača

Serie A - Frosinone v Juventus
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/6
Autori: vecernji.hr, Hina
23.12.2023.
u 16:26

Srpski centarfor, Dušan Vlahović, u Juventus je stigao iz Fiorentine za 83.5 milijuna eura. Ove sezone je u lošoj formi sa svega pet pogodaka u četrnaest nastupa. Massimiliano Allegri stoga je odlučio dati priliku 18-godišnjem turskom ofenzivcu Kenanu Yildizu koji je to povjerenje opravdao već u 12. minuti. Zatim je u ključnome trenutku dobro odigrao i Vlahović te u 81. minuti zabio za nova tri boda 'stare dame'

Juventus je u subotu u utakmici 17. kola talijanskog prvenstva na gostovanju sa 2-1 svladao Frosinone. Poveli su gosti već u 12. minuti a strijelac je bio Kenan Yildiz. Za izjednačenje je u 51. minuti zabio Baez, a onda je u 81. minuti Dušan Vlahović podigao na 2-1 za Juventus. Hrvatski veznjak, Karlo Lulić, ostao je na klupi domaće momčadi.

Zbog Vlahovićeve loše forme, trener 'Stare dame' Massimiliano Allegri dao je priliku 18-godišnjem turskom ofenzivcu Yildizu. Ovo mu je tek šesti nastup u Serie A, a do sada je sakupio tek 38 minuta. Također, ove je jeseni debitirao za reprezentaciju Turske, upravo u njihovoj pobjedi nad Hrvatskom (1:0) u Osijeku. U talijanski klub stigao je prije godinu dana, bez odštete, iz Bayerna. Ovo je Yildizu bio prvi gol u dresu velikana iz Torina. Snimku Yildizovog pogotka možete pogledati OVDJE.

GALERIJA Fantastičan okršaj Borussije i PSG-a na Westfalenu! (1-1) Parižani i Nijemci idu u osminu finala

Serie A - Frosinone v Juventus
1/26

S druge strane, srpski centarfor Dušan Vlahović ne uspijeva zasjati u ovoj sezoni talijanskoga prvenstva. Tijekom cijelog jesenskog dijela zabio je tek pet golova u 14 nastupa. U Juventus je stigao pred nešto manje od dvije godine iz Fiorentine za 83.5 milijuna eura. Snimku Vlahovićevog pogotka možete pogledati OVDJE.

Juventus je ovom pobjedom skupio ukupno 40 bodova, četiri manje od vodećeg Intera. Milan je treći s tek 33 boda. Frosinone je na 14. mjestu ljestvice talijanskoga prvenstva s 19 bodova. Momčad iz Torina u idućem će kolu dočekati Romu, dok Frosinone gostuje kod Lazia.

VEZANI ČLANCI:

Bologna nastavlja sjajan niz. Torino i Udinese bez pobjednika

Nastavlja se serija sjajnih rezultata Bologne. U susretu 17. kola talijanskog prvenstva Bologna je pobijedila Atalantu sa 1-0 skočivši na četvrto mjesto Serie A. Tri dana nakon što je izborila plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa pobjedom protiv Intera, Bologna je bila uspješna i u prvenstvu. U susretu 17. kola porazila je Atalantu sa 1-0 probivši se na četvrto mjesto Serie A.

Pogodak odluke zabio je Lewis Ferguson u 86. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Moro je za domaći sastav igrao prvo poluvrijeme, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 72. minute. Bologna je sada četvrta sa 31 bodom, dva manje od trećeplasiranog Milana. Na prve dvije pozicije su Inter (41) i Juventus (40). Atalanta je sedma sa 26 bodova.

U drugom susretu Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je odigrao 1-1 protiv Udinesea. Gosti su poveli u 81. minuti golom Oiera Zarrage, a izjednačio je Ivan Ilić u 88. minuti. Torino se trenutačno nalazi na 10. poziciji sa 24 boda.

VEZANI ČLANCI:

Inter potvrdio vodstvo na ljestvici. Verona pobijedila u derbiju začelja

Milanski Inter učvrstio se na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon što je u susretu 17. kola na San Siru pobijedio Lecce sa 2-0. Milanski sastav sada ima četiri boda više od Juventusa, dok Milan na trećoj poziciji ima čak 11 bodova zaostatka.

Inter je poveo u 43. minuti golom Yanna Bissecka, a na 2-0 je povisio Nicolo Barella nakon sjajne asistencije Marka Arnautovića. Austrijski napadač je petom uposlio Barellu "prevarivši" cijelu suparničku obranu. U 83. minuti gosti su ostali i bez isključenog Lamecka Bande koji je "pocrvenio" zbog dugog jezika. Za goste je cijeli susret igrao Marin Pongračić.

Tri važna boda dohvatila je i Verona porazivši u derbiju začelja Cagliari sa 2-0. Vodeći gol zabio je Cyril Ngonge u 53. minuti, minutu nakon što su gosti ostali bez isključenog Antoinea Makoumboua. Pobjedu je potvrdio Milan Đurić golom u 90. minuti. Verona je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu.

VIDEO Luka Modrić uložio je novac u novi biznis u Madridu. Želi pokrenuti ekskluzivan posao za elitno društvo

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije