Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
RAPSODIJA SPLIĆANA

VIDEO Hajduk uraganski prošao u polufinale Kupa. Eksplodirala je 'petarda' u mreži Varaždina (5:0)

Split: Utakmica HNK  Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa
Ivo Ivanovic/PIXSELL
27.02.2024. u 19:54
Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena.

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale visokom 5-0 (2-0) pobjedom protiv Varaždina u četvrtfinalu igranom na Poljudu. Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m). Golove možete pogledati OVDJE

GALERIJA Hajduk razbio Varaždinu u četvrtfinalu kupa

Split: Utakmica HNK  Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa
1/26

Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena. Naime, Hajduk je imao jalovu inicijativu bez prigoda, dok je Varaždin u prvih pola sata dva puta tresao okvir gola svog domaćina te su ga milimetri dijelili od vodstva. Prvo je Postonjski odličnim udarcem sa 25 metara u 16. minuti zatresao gredu, da bi u 33. minuti Držđek sa 11 metara pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u Lučića, a zatim u polje.

Dvoboj je praktički odlučen u samoj završnici prvog poluvremena kada je Hajduk postigao dva gola. U 42. minuti je nakon ubacivanja Krovinovića Livaja nadviio svog čuvara, potom Boršić nije dobro očistio situaciju, a onda je Elez glavom vratio na pet metara gdje je utrčao Diallo i mirno spustio loptu u mrežu.

VEZANI ČLANCI:

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Krovinović je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od vrata s desne strane, sam se prihvatio izvođenja te prebacio živi zid i zatresao mrežu nemoćnog Zelenike.

Hajduk je sredinom nastavka postigao još tri gola, u 64. minuti su Kleinheisler i Livaja odigrali lijepi dupli pas nakon kojega je Mađar upisao svoj prvi gol u dresu Hajduka. Tri minute potom Elez je glavom s pet metara sproveo ubačaj Benrahoua u mrežu, da bi konačni rezultat postavio Livaja iz kaznenog udarca doduđenog nakon duela Puštasa i Baa. Ranije u utorak polufinale je izborila i Lokomotiva 1-0 pobjedom protiv Osijeka, dok će u srijedu igrati Rudeš - Rijeka i Dinamo - Gorica.

HAJDUK
5-0
VARAŽDIN
SUPERSPORT KUP, 18:00, POLJUD, SPLIT
90'

Kraj utakmice. 

90'

Dvije minute nadoknade. 

83'

Livaja je proigrao Čuića koji promašuje zicer. 

79'

Livaja je dobio žuti karton. 

Penal
72' (Penal)

Pukštas je iznudio kazneni udarac, Livaja je šutirao, a Zelenika bio blizu obrane, no lopta se otkotrljala u mrežu. 

Gol
67' (Gol)

Krenula je golijada na Poljudu, Benrahou je ubacio za Eleza koji pogađa rutinerski. 

Gol
64' (Gol)

Kleinheisler je odigrao dupli pas s Livajom i onda propucao Zeleniku za prvijenac u bijelom dresu. 

49'

Brekalo je izveo korner, Livaja je  glavom pogodio gredu, a lopta se odbila na liniju. Tražili su Splićani gol, no lopta nije cijelim obujmom prešla gol liniju. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog dijela. 

Gol
45+2' (Gol)

Kakva završnica prvog dijela! Krovinović je fantastično pogodio iz slobodnog udarca s 20-tak metara te kako podebljao vodstvo. 

45'

Jelinić je dobio žuti karton. 

45'

Dvije minute nadoknade. 

Gol
41' (Gol)

Poslije puno glavometa Diallo je također glavom smjestio loptu u mrežu Zelenike, što je svakako šokiralo Varaždince poslije sjajnog starta. 

34'

Požutio je Kalik. 

31'

Nakon ubačaja i odbijene lopte Drožđek je pogodio novu gredu, a lopta se od Lučića odbila u teren. Nova ogromna šansa za Varaždin. 

23'

Šarlija je ozlijedio aduktor i mora izaći. Ulazi Elez. 

16'

Belcar je dodao loptu za Postonjskog, a kapetan Varaždina je s 20 metara silovitim šutom pogodio gredu. S tribina se čuju prvi zvižuduci. 

12'

Belcar je uputio dobru loptu za Mitrovskog koji je malo kasnio i nije mogao uputiti udarac prema Lučiću. 

10'

Ono što se može vidjeti, Varaždinci se nisu došli samo braniti na Poljud, a Hajduk većinom ima loptu u svojim nogama. 

1'

Počela je utakmica na Poljudu. 

PROMJENE U HAJDUKU

Pukštas i Sahiti ostali su na klupi, a Sigur je zauzeo mjesto u veznom redu. Njegovo mjesto na desnom boku popunit će Dino Mikanović dok će Leon Dajaku igrat će na desnom krilu.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

PROPOZICIJE

Ako ni nakon 90 minuta ne bude pobjednika, igrat će se produžeci (2x15 minuta), a ako i nakon 120 minuta bude neodlučeno, putnika u polufinale odlučit će kazneni udarci. 

SASTAVI

HAJDUK: Lučić - Mikanović, Šarlija, Uremović, Diallo, Sigur, Krovinović, Kalik, Dajaku, Brekalo, Livaja.

 

VARAŽDIN: Zelenika - Jelenić, Ba, Lusavec, Mitrovski, Vukčević, Boršić, Postonjski, Šego, Drožđek, Belcar. 

NAJAVA

Poslije neočekivanog remija u Varaždinu (1:1) Hajduk od 18 sati u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa na Poljudu igra protiv istog rivala i traži prolazak u poluzavršnicu, bijeli ujedno brane naslov pobjednika ovog natjecanja.

 

Bijeli su u posljednje dvije sezone osvojili Rabuzinovo sunce pa se nadaju da mogu doći do 'hat-tricka.' 

Komentara 9

Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:35 27.02.2024.

Varaždin u prvih pola sata,bolji.

NO
Noštromo
19:06 27.02.2024.

Obavezno zaboravit dvije stative Varazdina kod 0 : 0 ,a za nekoliko centimetara mogli su vodit.

OL
olujasviholuja
20:20 27.02.2024.

Varaždinci nisu više mogli slušati, "ali je bilo zaleđe ili nije" i da li je lopta bilo dovoljno napupana, pa su im pustili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije