Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČAST LEGENDAMA

VIDEO Evo što će navijači odsad vidjeti ispred stadiona Maksimir: Ostavit će ih bez daha!

Foto: GNK Dinamo
1/6
18.05.2022.
u 17:40

Sada će taj teško zarađeni naslov proslaviti pred svojim navijačima koji su pokupovali sve ulaznice puštene u prodaju, ali i pred najvećim rivalom koji opet nije stigao do titule prvaka, ali je stigao do najvećeg klupskog uspjeha u posljednjih deset godina

Četiri desetljeća nakon osvajanja jugoslavenskog nogometnog prvenstva, tri dana prije podizanja 23. pehara prvaka Hrvatske, podno maksimirskih tribina osvanuo je novi grafit, čiji je autor mladi talentirani umjetnik Zvonimir Podgajski koji se povodom završetka crtanja kod grafita susreo uživo s legendom iz 1982. Markom Mlinarićem Mlinkom.

Na njemu su najistaknutiji članovi generacije 1982. koja je pod vodstvom legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića stigla do spektakularnog naslova prvaka.

- Kao prvo čestitao bih gospodinu Podgajskom koji je zaista uslikao autentičan mural, čini se kao da su crteži živi. Zahvalio bih i Dinamu koji je osmislio sve to i mislim da je to motiv za našu djecu koja ovdje treniraju da i oni jednog dana uz svoj talent, rad, uporost, želju i ljubav prema Dinamu i Zagrebu jednog dana također oslikaju zidove našeg stadiona – istaknuo je Marko Mlinarić koji na muralu gleda prema – Snješku Cerinu.

Sam autor Zvonimir Podgajski također je sa smiješkom promatrao konačan izgled murala.

Foto: GNK Dinamo

- Prošlo je bolje nego što sam očekivao. Puno mi znači što i sam Marko Mlinarić kaže da mu se čini kao da su crteži živi. To znači da smo odradili dobar posao. Bitno je kad je zadovoljan čovjek koji je naslikan na zidu. To je vrhunac samog rada i automatski i pohvala.

Ova je priča nastavak ideje o izradi murala na Dinamovom stadionu koja je započela prije par godina.

- Ovo je samo jedna aktivnost u nizu brojnih projekata koje smo proveli ovog proljeća i kojima smo htjeli dati još više na značaju generaciji 1982. koja slavi 40. obljetnicu. Već ranije malo smo pokušali uljepšati dio ispod zapadne tribine uz nekoliko grafita prijašnjih godina, a sada smo odlučili jedan posvetiti generaciji 1982. Sva rješenja pristigla na pozivni natječaj bila su izuzetno zanimljiva, međutim navijači su dali svoje glasove i uz našeg partnera Socios.com kroz aplikaciju su izabrali pobjedničko rješenje. Svi smo oduševljeni cjelokupnim radom mladog autora i izgledom murala koji će zasigurno oduševiti sve prolaznike kod stadiona Maksimir - naglasio je direktor marketinga i prodaje Tomislav Rukavina.

U Zagrebu se ove godine posebno probudio žar prema plavoj boji. Djelomično je to bilo zbog višemjesečnog prisjećanja na doista zlatno doba zagrebačkog sporta u kojemu su u gradu bila čak četiri velika prvaka (Monting, Cibona, Dinamo i Mladost), a djelomično zbog nikad napetije sezone HNL-a u kojoj je Dinamo naslov osigurao tek u predzadnjem kolu.

Sada će taj teško zarađeni naslov proslaviti pred svojim navijačima koji su pokupovali sve ulaznice puštene u prodaju, ali i pred najvećim rivalom koji opet nije stigao do titule prvaka, ali je stigao do najvećeg klupskog uspjeha u posljednjih deset godina.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:35 18.05.2022.

Bez daha me ostave derutne tribine,od straha za zivu glavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije