Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID ŠUTNJE

VIDEO Direktor ga fizički napao, a hrvatski trener sad kaže: Jako mi je drago zbog toga

Italian football Coppa Italia match - Torino FC vs Palermo FC
Nderim Kaceli / ipa-agency.net
12.08.2022.
u 17:12

"Jako sam sretan zbog reakcije tog dana, napokon sam vidio nekoga tko se želi boriti. Nadam se da će ga sada ta odlučnost staviti i u situacije u kojima momčad treba biti da bi bila dobra. Nadam se da će dodatno pojačati momčad", rekao je Ivan Jurić

Dugo se čekao izlazak u javnost hrvatskog trenera Ivana Jurića. koji u talijanskoj prvoj ligi, Serie A, vodi momčad Torina. Iako je 10. mjestom u prvenstvu prošle sezone debelo nadmašio očekivanja u kojim se procjenjivalo da će se njegov klub boriti za ostanak, njegovi poslodavci i dalje nisu bili zadovoljni

Naime, hrvatski strateg je ušao u fizički sukob kojeg je inicirao sportski direktor kluba Davide Vangati. U videu koji je izašao u javnost (netko je snimao s balkona) čuje se kako na talijanskom Vagnati govori Juriću "ja biram momčad", na što mu je Jurić odgovorio "ne biraš ti nikakva s**nja".

Hrvatski strateg tri mjeseca nije davao nikakve izjave, a onda je progovorio na presici uoči početka nove prvenstvene sezone, koju će Torino zaigrati protiv novog prvoligaša Monze. Prošlo je oko tri tjedna od sukoba da bismo čuli prve reakcije.

"Jako sam sretan zbog reakcije tog dana, napokon sam vidio nekoga tko se želi boriti. Nadam se da će ga sada ta odlučnost staviti i u situacije u kojima momčad treba biti da bi bila dobra. Nadam se da će dodatno pojačati momčad", rekao je Ivan Jurić, te nastavio:

"Mislim da je ovo na kraju moj posao. Plaćen sam i to puno za ovo što radim. Došli smo u situaciju da je klub izgubio puno novca u krizi zbog pandemije, prošle godine smo uspjeli smanjiti iznose plaća, a ima momaka koji zarađuju tri ili četiri puta manje. Prodaja Bremera donijela je mnogo novca. Predsjednik je želio obnoviti klub i vrlo je zadovoljan i sretan poslom. Torino ponovno postaje gospodarski konkurentan. Mislim da ove godine predsjednik ima istu ideju, čini mi se da je to loša stvar i onda se više ne želim svađati."

Opisao je nakratko i zašto je došlo do svađe.

"Ponekad se moraš svađati, ali dođe trenutak kada se fokusiram na teren jer razumijem da na neke stvari ne mogu utjecati. Koncentriram se na momčad i radim svoje. Pokušat ćemo poboljšati igrače i dati sve od sebe. Predsjednik je vrlo jasan u svojim stavovima, a to znači da postoji dinamika na koju ja ne mogu utjecati. Radim s velikim entuzijazmom unatoč poteškoćama. Ali apsolutno nisam razočaran", rekao je hrvatski strateg.

Nakon toga Jurić je na konferenciji za medije dobio pitanje: Imate li dojam da vas navijači Torina smatraju Ivanom Orleanskom, je li vam bilo žao zbog videa?

"Ovo je suština stvari, bio sam jako sretan. Rekao sam mu da tu odlučnost od onog dana sada transformira. Onda je to pokrenuto... Po mom mišljenju to je bio dobar trenutak i za Davidea, to može biti trenutak zamaha za njegovu karijeru. Mislim da predsjednik ima vrlo jasan plan: Ne želi izgubiti novac koji je izgubio posljednjih godina, uložio je u mene i moje osoblje. Daju snagu ekipi i ulažu u mlade."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije