Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVAKO SE TO DOGODILO...

VIDEO Ćiro je malo "fulao", pogledajte kako se derao na Zajeca prije šampionske 1982.

Svečana promocija knjige “Zeko - biografija Velimira Zajeca”
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
27.04.2022.
u 09:15

- Trebali smo biti četvrti, ali se vidio pomak i taj proljetni nastavak sezone bio je pokazatelj da mogu realizirati san moje majke i oca da ću s Dinamom biti prvi.

Jedino se na Zajeca od svih iz generacije 1982. nisam derao, kazao je Miroslav Ćiro Blažević na promociji biografije Velimira Zajeca u Komediji ne znajući da su organizatori večeri na tu temu pripremili malo iznenađenje za sve prisutne.

U knjizi Zeko autor Sanjin Španović opisao je naime situaciju iz ljeta 1981. godine kada je na kraju sezone 1980./81. Miroslav Blažević u svom stilu najavio novinarima da će iduće sezone Dinamo biti prvak. Isto su pitali i Zajeca na kojeg se, kazao je u svom stilu Ćiro, tada prvi i jedini puta naljutio.

- Trebali smo biti četvrti, ali se vidio pomak i taj proljetni nastavak sezone bio je pokazatelj da mogu realizirati san moje majke i oca da ću s Dinamom biti prvi. Odmah sam na kraju te sezone najavio kako će iduće Dinamo biti prvi, a sjećam se baš tog detalja, isto su mediji pitali i Zajeca. On je rekao sigurno među četiri najbolja - ispričao je za knjigu Zeko Miroslav Blažević pa nastavio:

Foto: Facebook/Screenshot

- Ja sam ga odmah poslije pozvao sa strane i rekao mu da to više nikad ne govori, da nastavi ponavljati ovo što njegov trener govori da ćemo biti prvi jer samo takvom komunikacijom na one koji su najvažniji, a to su igrači, mogli smo prenijeti sigurnost da smo u stanju biti prvi. Oni nisu posumnjali u to i to smo Zajec i ja svjesno propagirali.

Upravo od te situacije snimljen je prigodni skeč u kojem se ispričala ta situacija. Ćiru je odglumio Tarik Filipović, koji je legendarnog trenera "skinuo" u popularnoj predstavi Ćiro, a Zajeca mladi glumac Paško Vukasović, koji je tu ulogu već imao u popularnoj seriji "Crno bijeli svijet".

Knjigu Zeko - biografija Velimira Zajeca možete naručiti na www.zajec5.com ili osobno kupiti u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37 i u Rockmark knjižari na adresi Ulica Hrvatske bratske zajednice 4 (ispod NSK-a).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije