Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ ide U NJEMAČKu

Vida potpisao za Bayer, Osijeku 2,4 milijuna eura

Domagoj Vida
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
29.04.2010.
u 17:17

Bolji rođendanski poklon Domagoj Vida nije mogao dobiti. Osijekov kapetan na svoj 21. rođendan potpisao je ugovor života s Bayerom iz Leverkusena čiji će dres nositi idućih pet godina.

U blagajnu kluba iz Gradskog vrta slit će se 2,4 milijuna eura, a taj će iznos narasti s obzirom na to da ugovor sadrži dodatak prema kojem će bijelo-plavima pripasti još i postotak od idućeg transfera, kao i određena kompenzacija, a koja će ovisiti o broju Vidinih nastupa u Bundesligi i europskim natjecanjima.

"Apotekari" nisu ostali imuni na ocjene svoga skauta Borisa Živkovića i ponudom koja se ne odbija preduhitrili Sporting, čiji su predstavnici u subotu trebali doći po Osijekova kapetana. Izvršni odbor bijelo-plavih u srijedu navečer dao je zeleno svjetlo za transfer, a posao je u petak u Zagrebu završio direktor Mile Dumančić.

– Zadovoljan sam. Radujem se što ću karijeru nastaviti u velikom klubu – prve su impresije mladog reprezentativca koji se u ponedjeljak još mora javiti u Leverkusen na liječnički pregled.

Raspletom je zadovoljno i klupsko čelništvo.

– Domagoj je još zimus izrazio želju da nastavi karijeru u Bundesligi i moramo mu zahvaliti što je pristao igrati još ovu polusezonu za nas – kazao je predsjednik kluba Krešimir Bubalo.

"Apotekari” za tri Osijekova igrača platili 7,4 milijuna eura

Bayer iz Leverkusena najveći je Osijekov sponzor. Za transfer Domagoja Vide na račun bijelo-plavih, uključujući dodatke ugovoru, s vremenom će sjesti najveći iznos koji su u Gradskom vrtu dosad dobili za nekog igrača. Dosadašnji rekordan posao također su zaključili s “apotekarima”.

Rekordna uplata na račun kluba stigla je u ljeto 2000. kada je Bayer kupio zajedno Marka Babića i Juricu Vranješa za koje je isplatio pet milijuna eura, odnosno 2,5 milijuna eura po igraču. 

Komentara 4

DU
Deleted user
11:04 30.04.2010.

Kada Lovren,reprezentativac,talent itd,ode iz Dinama,odšteta bude 8-10 mil EUR-a,a njegova plaća 800 000 EUR-a godišnje.A kada Vida jednako dobar igrač ode iz Osijeka odšteta je TRI PUTA MANJA!!! Nigdje se ne spominje plaća Vide,ali sigurno je upola manja od Lovrenove, Pametnom dosta!!!

D4
d41
19:02 29.04.2010.

Steta, proci ce na kraju kao sto se dogodilo sa Josipu Tadicu. Njegova pozicija je relativno dobro pokrivena, tesko ce izboriti poziciju i zavrsiti u drugoj momcadi, gdje nasi igraci obicno budu nezadovoljni i stagniraju. Steta sto nije otisao najprije u Dinamo i otisnuo se nakon dvije godine kao gotov igrac u inozemstvo. Nazalost ovo bi ga moglo kostati velike karijere! Svejedno zelim mu sve najbolje i nadam se da se varam!

DR
drznedaj
19:59 29.04.2010.

Nije konkurencija uvijek losa stvar. Aj pogledaj Olica koju je on konkurenciju na pocetku sezone imao u Bayernu. Postenim radom i odnosom prema sportu izborit ce se za prvu momcad. Nije to nasa liga di zalaganje na treningu nista ne znaci. A i prema duzini ugovora vidim da ga nisu kupili da bude zamjena u slucaju ozljeda nego zele ga izgradit. Inace bi mudali ugovor od 2-3 godine i vozi. Ma bit ce on OK. A dok se u Dinamu ne promjene neke stvari nebi nijednom igracu vise savjetovao da tamo potpise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije