Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratarski as Vjeruje da dupini mogu do kraja

Vićan: Nedostajalo je više agresivnosti

'20.12.2008., Dubrovnik - Frano Vican najbolji je hrvatski vaterpolist u 2008. godini. Statuu \'Vaterpolist\', rad akademskog kipara Stipe Sikirice, predao mu je zamjenik glavnog urednika Vecernjeg li
'Zvonimir Pandza/Vecernji list'
01.09.2010.
u 09:55

I Pavić i Šefik sjajni su vratari, no golman ovisi o igri obrane. Zbog toga smo primili golove koje nismo trebali

U Zagrebu je na utakmici protiv Crnogoraca bio i vratar Juga CO Frano Vićan (34) koji se nakon toga vratio u Dubrovnik kako bi se priključio treninzima svoje momčadi.

U Zagreb će se Vićan vratiti u samoj završnici natjecanja, a do tada će utakmice gledati na televiziji.

Najvažnije tek dolazi

– Poraz od Crne Gore ne treba shvatiti tragično i on ne mora ništa značiti za nastavak natjecanja. Najvažnije utakmice tek dolaze, a bez obzira na činjenicu da se situacija u našoj skupini zakomplicirala, vjerujem u naše igrače. Oni trebaju ići iz utakmice u utakmicu i ne bi se trebali baviti ničim drugim nego pripremom za njih i tako će doći do cilja – kaže Vićan kojeg smo pitali i za mišljenje o prvim nastupima vratara Pavića i Šefika.

– Nema se tu puno što govoriti. Obojica su sjajni vratari, a ja oduvijek tvrdim kako vratar ovisi o igri obrane i njezinoj agresivnosti. Crnogorci su u utakmici protiv nas odigrali agresivno, a mi smo malo pali u tom segmentu i zbog toga smo primili neke golove koje nismo trebali – mudro je izbjegavao bilo kakvu detaljnu analizu svojih kolega Vićan.

Jugova vratara nisu toliko iznenadile pobjede Italije, iako mnogi vaterpolski analitičari Talijanima prije početka prvenstva nisu davali previše izgleda.

Talijani se pomladili

– Nisam gledao nijednu utakmicu u kojoj nisu igrali naši, ali Talijani su i tijekom sezone odigrali nekoliko utakmica s jakim reprezentacijama, prije svega Crnom Gorom, koje su tijesno izgubili. Oni su nominalno pomladili reprezentaciju, ali nikako nije riječ o slaboj momčadi. Sada su u dobroj situaciji, ali, kao što sam rekao, prvenstvo je tek počelo i dosta toga tek se treba riješiti – zaključio je Vićan koji bi sigurno još mogao pomoći hrvatskoj reprezentaciji.

No, on je odlučio kako je reprezentaciji dao dosta toga, a na Paviću je da nastavi zlatni niz koji je započeo upravo Vićan.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:37 01.09.2010.

Vratarski as Vjeruje da dupini mogu do kraja poput onoga kraja kakav je bio na utakmici protiv Crne Gore..

JR
J-RASH
13:16 01.09.2010.

Ovo je strava, ti vjerovatno nisi ni Slovenac, ali toliko patiti od kompleksa i ne imati život u toj mjeri, to nije ni strašno, nego žalosno i jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije