Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Vettel ljutit na sudačku odluku: Kradu nam pobjedu pred očima!

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
10.06.2019.
u 09:00

Vettel nije ispuštao vodeće mjesto od starta do cilja, ali je na kraju zbog pet sekundi kazne utrku završio na drugom mjestu iza Hamiltona

Svjetski prvak u formuli 1 Lewis Hamilton pobijedio je na VN Kanade. Mercedesov pilot je do pete pobjede ove sezone i 78. u karijeri stigao nakon sudačke odluke da vodećem Sebastianu Vettelu dodjele pet sekundi kazne nakon incidenta koji se dogodio deset krugova prije kraja utrke.

Naime, Nijemac je u jednom dvostrukom zavoju izletio sa staze i kada se vratio na stazu ušao je u putanju Hamiltonova bolida. Britanac koji je cijelo vrijeme vozio iza vodećeg Ferrarijeva vozača više nije imao razloga napasti.

Sebastian Vettel
1/8

Vettel od starta do cilja nije ispuštao vodeće mjesto, ali je na kraju zbog pet sekundi kazne utrku završio na drugom mjestu iza Hamiltona.

Nijemac je na sudačku odluku burno reagirao, a evo kako je išao razgovor između njega i Ferrarijeva stručnog stožera: 

- Voziš po travi, a onda se vratiš na stazu i imaš sjajan grip - rekao Vettel putem timskom radija i dodao:

- Dovraga, gdje sam trebao ići? Imao sam travu na svojim kotačima, njegova je pogreška što me je išao zatvarati. Da je otišao s unutarnje strane, prošao bi me.

Iz boksa su mu javili neka ostane fokusiran da još ima deset krugova do kraja utrke.

- Fokusiran sam, ali kradu nam pobjedu pred očima! - ispalio je Sebastian Vettel.

U ukupnom poretku nakon sedam utrka vodi Lewis Hamilton sa 162 boda ispred Valtterija Bottas sa 133 i Sebastiana Vettela sa 100 bodova.

>> Pogledajte kakvu je karijeru imao Niki Lauda

Komentara 5

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:30 10.06.2019.

Što su tek Senni radili ! Čovjek izguran van staze, vratio se na stazu i pobijedio i onda rekli da je nepropisno prošao taj dio puta jer se kao trebao vratiti nazad i ući ponovno na stazu na istom mjestu gdje je i izišao sa nje. Kakva je to krađa bila. A trka odlučivala o naslovu sv. prvaka.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
09:44 11.06.2019.

A nije ti smetalo kad su u prošloj utrci kaznili Maxa !

ŠE
šeka
11:36 10.06.2019.

suci su u pravu,Vettel je loš ove sezone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije