Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

Dajte mi dobre, ali jeftine igrače!

Veselin Vujović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
25.04.2016.
u 21:00

'Da bismo napravili korak više, odnosno da bismo se sljedeće godine kvalificirali na završni turnir, ne treba nam puno.'

Rukometaši PPD Zagreba i drugi put zaredom zapeli su u četvrtfinalu Lige prvaka, jer čudo bi se trebalo dogoditi da u uzvratu 1. svibnja u Parizu nadoknade osam pogodaka manjka iz prve utakmice. Dalje nije išlo. Ni lani s puno jačim sastavom ni ove godine s puno slabijim i k tome još i oslabljenim sastavom. Možda bi bilo drugačije da ždrijeb nije unaprijed određen. Možda bi bilo drugačije da je posljednjih osam momčadi zajedno u bubnju pa tko koga izvuče. Jer “plinari” su lani i ove godine igrali s trenutačno dvije najjače momčadi u Europi. Uostalom, Barcelona je lani osvojila Ligu prvaka, a ove godine teško da će netko naslov uzeti PSG-u koji u svojim redovima ima dva “izvanzemaljca” – Nikolu Karabatića i Mikkela Hansena.

– Da bismo napravili korak više, odnosno da bismo se sljedeće godine kvalificirali na završni turnir, ne treba nam puno. Istina, bilo bi poštenije da ždrijeb nije napravljen tako da su najbogatiji klubovi zaštićeni, a ono što nam treba jest 16-18 dobrih igrača od kojih bi barem sedam-osam bilo dobre kvalitete. Jasno je da zbog malog budžeta ne možemo dovesti jednog klasnog igrača kao što su Karabatić, Ilić ili Hansen koji donose prevagu u utakmicama biti ili ne biti. Nama trebaju dobri, a jeftini igrači. A takvih je sve manje na tržištu – istaknuo je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Rijetki su trenuci da klub dovede takve igrače. Lino Červar pogodio je s Lukom Cindrićem kojeg je iz Karlovca doveo u Metalurg. A Luka je u međuvremenu došao do Vardara i hrvatske reprezentacije.

Da nije bilo ozljeda...

– Duboko se nadam da se sljedeće sezone neće dogoditi situacija da u četvrtfinalu LP-a igramo bez tako velikog broja ozlijeđenih igrača. Gledajte, da su mi bili zdravi Stepančić, Šebetić i Obranović, ali i Pavlović, imao bi PSG velikih problema. Pa ja sam morao protiv tako moćnog kluba igrati bez ljevaka, bez igrača koji ima dva metra i koji može šutnuti. Igrao sam s nižim Horvatom koji se jako puno trošio ne bi li pronašao kakvu rupicu u njihovoj obrani, a njegovi udarci s vanjske pozicije ipak su bili puno slabašniji nego da je šutirao, primjerice, Stepančić – istaknuo je Vujović.

Žalit će trener “plinara” za propuštenim prilikama kod 18:18 kad se Kovačević prvo spetljao u kontri pa je loše šutirao lob, da bi na kraju Horvat promašio i sedmerac.

– Naravno da ću žaliti za tim prilikama. Jer, u tim trenucima suparnik se malo pogubio, gledatelji su napravili sjajnu atmosferu i trebalo je samo povesti s pogotkom ili dva razlike i onda ne bi završilo s minus osam. Uh, tih minus osam baš bode u oči, a ničim nismo zaslužili tako visok poraz – rekao je Vujović.

Gledatelji i atmosfera bili su fantastični. Tako nečim ne može se pohvaliti nijedan rukometni klub na svijetu. Uostalom, PPD Zagreb je drugu godinu zaredom najgledaniji klub u Ligi prvaka.

Svaka čast Pavloviću

– Moram posebno zahvaliti jednom igraču – Domagoju Pavloviću. Igrao je ozlijeđen, stisnuo zube, možda je riskirao i neku goru ozljedu. Svaka mu čast. Što se tiče uzvrata, i dalje ne možemo računati na sve ove ozlijeđene igrače, a prilično sam siguran da neće igrati ni Pavlović. Do kraja sezone čekaju nas još samo obaveze u domaćem prvenstvu i kupu. Neke igrače ću odmarati, zaslužili su – rekao je Vujović.

U klubu već slažu igračku križaljku i prilično smo sigurni da će Vujović sljedeće sezone imati jači sastav bez obzira na to što sigurno odlazi Luka Stepančić. I to baš u PSG.

Komentara 8

RS
rasta sev
00:15 26.04.2016.

Bio je pakleni igrač, kao trener gotovo jednako dobar, bravo i za upravu koji su ga doveli u Zagreb.

KT
komen_tar
22:29 25.04.2016.

Ja mislio ti bi skupe a lose igrace.

KT
KTM
21:41 25.04.2016.

Da je takvih ko ti 100 bili bismo najbolji u svim sportovima.Čovijek cijeni igrača ko da mu je sin.Onda igrač igra 120% i ide na glavu.Živio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije