Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Verstappenu pobijedio u Maleziji, katastrofa Ferrarija

Formula 1
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.10.2017.
u 11:09

Verstappen (20) je do druge pobjede u karijeri došao nakon što je u četvrtom krugu prestigao vodećeg Hamiltona i obranio vodstvo sve do kraja.

Nizozemski vozač Max Verstappen u bolidu Red Bulla pobijedio je na F1 Velikoj nagradi Malezije na stazi Sepang, dok je svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) drugim mjestom povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku. 

Verstappen (20) je do druge pobjede u karijeri došao nakon što je u četvrtom krugu prestigao vodećeg Hamiltona i obranio vodstvo sve do kraja. Nizozemac je lani senzacionalno slavio na VN Španjolske, a slavlje Red Bulla upotpunio je trećim mjestom Australac Daniel Ricciardo.

Formula 1
1/5

Utrku u Sepangu obilježile su katastrofalni nastupi Ferrarija jer Finac Kimmi Raikkonen, nakon drugog mejsta u kvalifikacijama, nije ni startao na utrci nakon što mu se bolid pokvario u krugu zagrijavanja, dok se Nijemac Sebastian Vettel odlučio prije utrke promijeniti motor, pa je startao s zadnjeg mjesta. Vettel je hrabrom vožnjom došao do četvrtog mjesta, a prije negoli je prošao ciljem sudario se s Kanađaninom Lanceom Strollom (Williams) i ostao bez zadnjega kotača.

Trostruki svjetski prvak Hamilton tako je povećao prednost u ukupnom poretku na 34 boda u odnosu na Vettela. Naredna trka vozi se 8. listopada za Veliku nagradu Japana, dok VN Malezije, koja se vozi od 1999. godine, sljedeće sezone neće biti u F1 kalendaru. 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:35 01.10.2017.

Za Vettela se znalo još jučer da starta zadnji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije