Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABU DHABI

Verstappen starta prvi u povijesnoj utrci, zadnjoj u Räikkönenovoj karijeri

FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX 2021
nordphoto GmbH / Bratic
11.12.2021.
u 17:34

Mladi Nizozemac je u kvalifikacijama stekao početnu prednost u svom lovu na prvi naslov u karijeri.

Nizozemac Max Verstappen u bolidu Red Bulla ostvario je "pole position" za Veliku nagradu Abu Dhabija, koja će u nedjelju odlučiti o F1 prvaku.

Verstappen je u kvalifikacijama za 0.371 sekundi  bio brži od jedinog rivala za naslov, sedmostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Nizozemac i Britanac su izjednačeni po bodovima na ljestvici, a Verstappen vodi s 9-8 u pobjedama. 

Mladi Nizozemac je u kvalifikacijama stekao početnu prednost u svom lovu na prvi naslov u karijeri.  Međutim, Nizozemac mora krenuti sa najmekšom smjesom guma jer je probušio srednje meke gume prilikom kočenja na stazi Yas Marina, dok će Mercedes vjerojatno koristiti drugačiju strategiju. Hamilton bi s osmim naslovom postao najboljih svih vremena ispred Nijemca Michaela Schumachera.

Britanac Lando Norris (McLaren) bio je treći, a drugi Red Bullov trkač iz Meksika Sergio Perez startat će kao četvrti.

Finski veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), koji u nedjelju čeka svoju 349. i posljednju utrku u bogatoj karijeri završio je na 18. mjestu kvalifikacija.

Utrka u Abu Dhabiju vozi se u nedjelju u 14 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije