Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATAR - FORMULA 1

Verstappen nezaustavljiv u kvalifikacijama, njegov momčadski kolega razočarao

Qatar Grand Prix - Qualifying - Losail International Circuit
James Moy/PRESS ASSOCIATION
06.10.2023.
u 22:18

- Ovo je sjajna najava vikenda. Bolid radi savršeno - kratko i zadovoljno je rekao nakon kvalifikacija za nedjeljnu utrku Verstappen

Aktualni svjetski prvak i vozač Red Bulla, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu ostvario je najbrže vrijeme u kvalifikacijama za nedjeljnu Veliku nagradu Katara.

Nastavljana je time dominacija 26-godišnjeg Nizozemca koji ovog vikenda može i matematički osigurati novi naslov svjetskog prvaka, treći u nizu. Ostvario je Nizozemac ove sezone deseti pole position.

- Ovo je sjajna najava vikenda. Bolid radi savršeno - kratko i zadovoljno je rekao nakon kvalifikacija za nedjeljnu utrku Verstappen.

Društvo će mu u prvom redu nedjeljne utrke raditi Britanac George Russell iz Mercedesa nakon što je Landu Norrisu oduzeto vrijeme zbog izlaska za staze tijekom brzog kruga te će morati startati deseti.

U drugom redu će u nedjelju startati dva iskusna vozača te bivša svjetska prvaka drugi vozač Mercedesa Lewis Hamilton te Španjolac Fernando Alonso, vozač Aston Martina.

Sergio Perez, Verstappenov kolega iz Red Bulla i jedini njegov konkurent u ukupnom redoslijedu, startat će tek s 13. mjesta. U subotu su na rasporedu sprint kvalifikacije i sprint utrka, dok u nedjelju Velika nagrada Katra započinje u 19 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije