Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velimir perasović

Bogdanović je htio igrati, nagovarao me, ali nije me uspio nagovoriti

06.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 02. kolo, Grcka - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.09.2015.
u 10:20

Bogdanović je u jednom trenutku došao i sjeo na klupu uz naše igrače. Ozbiljno? Nisam ga vidio - otkrio je Perasović.

Nije bilo lako Velimiru Perasoviću, izborniku hrvatske reprezentacije, nakon što su njegovi košarkaši cijelu utakmicu vodili protiv Grčke i na kraju izgubili (70:72).

- To su Grci. I kada gube uvijek su u igri. Mi smo 35 minuta vodili i onda mali pad koncentracije, nekoliko pogrešaka, i otišli smo u poraz. Ništa strašno, ima još puno utakmica do kraja turnira – rekao je Perasović.

Bilo bi mu puno lakše da je mogao računati na Tomasa i Bogdanovića.

- Moguće da bi bilo lakše. Ali njih trenutačno nema. Bogdanović me nagovarao, želio je igrati na svoju odgovornost. Kad me nije uspio nagovoriti, nagovarao je liječnika reprezentacije. Nije mu pomoglo. Bez obzira što se bolje osjećao nismo htjeli riskirati da mu se stanje ne zakomplicira.

U jednom trenutku Bogdanović je došao i sjeo na klupu uz naše igrače...

- Ozbiljno? Nisam ga vidio.

Grci su u drugom poluvremenu postigli 45 koševa.

- To je puno. U prvom poluvremenu loše su napadali našu zonu. U nastavku su se bitno popravili u napadu. I dok smo se mi u nastavku mučili kako da postignemo koš, oni su lako zabijali. U samoj završnici odlučio sam da igramo u obrani 'čovjek na čovjeka', no Grci imaju puno jakih individualaca pa su to bez problema rješavali. Imaju nekoliko vrhunskih kreativaca koji su jednim potezom izbacili cijelu našu petorku.

Čini se da je naše košarkaše u samoj završnici malo sustigao i umor.

- Istina. Nije bilo ni za očekivati da ćemo u visokom ritmu igrati od prve do posljednje minute. Nažalost, trebali smo imati više strpljenja u napadu u samoj završnici utakmice. Imali smo nekoliko brzopletih i nekontroliranih šuteva.

Nakon dana odmora slijedi susret s Makedoncima.

- Na ovom Europskom prvenstvu nema laganih suparnika. Tako da Makedonce moramo shvatiti jako ozbiljno. Ne znam hoće li igrati Bogdanović ili ne, ali bez obzira na to mi smo favoriti. Osobito zato jer smo na domaćem parketu – zaključio je Perasović.

>>Grčka pobijedila na iskustvo, Hrvatska mladost se raspala u završnici

Komentara 8

ZA
zambezi
11:41 07.09.2015.

Isto je tako pobjeda mogla otic na nasu stranu. Ali barem su igrali kak spada,sa srcem i borili se za svaku loptu!

JS
John_Smith
10:54 07.09.2015.

Svaka čast Bojanu i drugim momcima na velikom srcu, tako se igra i izgara.. nema veze za poraz, samo žustro dalje igrati

BM
bosanska.majka
12:11 07.09.2015.

Za razliku od nogometaša, košarkaši su moji heroji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije