Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu je zaboravili

Veliko priznanje za Ivu Majoli: postavljena je za direktoricu (novog) Hopmanova kupa

Iva Majoli u šetnji Stradunom
Grgo Jelavic/PIXSELL
28.02.2023.
u 20:57

Hopmanov kup je nevjerojatno natjecanje. Jedinstveno je jer igrate za svoju državu, igrate istovremeno pojedinačno i kao mješoviti tim. Imam sjajna sjećanja na nastup iz 1996. sa svojim prijateljem Goranom Ivaniševićem, kazala je Iva

Hopmanov kup, tradicionalno natjecanje mješovitih teniskih reprezentacija koje se do 2019. godine održavalo u australskom Perthu, nastavit će živjeti, ali sada u Europi, preciznije u francuskom gradu Nici. A nama će biti posebno zanimljivo i stoga što je za direktoricu tog turnira postavljena Iva Majoli, izbornica hrvatske ženske reprezentacije. No, Iva je i jedna od pobjednica tog natjecanja, ona i Goran Ivanišević slavili su 1996. godine.

- Hopmanov kup je nevjerojatno natjecanje. Jedinstveno je jer igrate za svoju državu, igrate istovremeno pojedinačno i kao mješoviti tim. Imam sjajna sjećanja na nastup iz 1996. sa svojim prijateljem Goranom Ivaniševićem - kazala je Iva kojoj je ovo svakako još jedno veliko priznanje.

Francuzi očito nisu zaboravili niti njezino osvajanje Roland Garrosa 1997. godine.

Prvi Hopmanov kup u Nici na rasporedu je od 19. do 23. srpnja. Na turniru će ove i sljedeće godine sudjelovati po šest, a od 2025. osam reprezentacija. Na konferenciji za novinare održanoj u utorak potvrđeno je sudjelovanje Francuske (Richard Gasquet i Alizé Cornet), Španjolske (Carlos Alcaraz i Paula Badosa) i Švicarske (Leandro Riedl i Belinda Benčič), a preostala tri sudionika bit će poznata u travnju. Ako će Borna Ćorić i Donna Vekić htjeti nastupiti zajedno, i Hrvatska je svakako među kandidatima.

Pobjednici posljednjeg Hopmanova kupa u Perthu bili su Švicarci, Roger Federer i Belinda Benčič.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
07:21 01.03.2023.

Francuzi pukli skroz !

ZV
zvezdomor
02:37 01.03.2023.

opajdara beskorisna ...

TR
Travno221
21:33 28.02.2023.

Ako će biti jednako uspješna kao i s hrvatskom reprezentacijom Francuzima se loše piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije